Ο κ. Ομράν έκανε τις απαραίτητες διευκρινίσεις αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, με αφορμή την διαρροή των emails απόδημων Ελλήνων και αποστολής μηνυμάτων από την κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Ο βασικός κανόνας που θα πρέπει να έχει κάποιος στο μυαλό του όταν μιλάμε για την χρήση προσωπικών δεδομένων, τα οποία έχει δώσει, είναι ότι απαιτείται η ρητή συναίνεση του υποκειμένου –  δηλαδή του ατόμου που έχει δώσει την ρητή του συναίνεση. Αν έχεις δώσει την συναίνεσή σου για την επεξεργασία τους προφανώς και κάποιος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, διαφορετικά δεν μπορούν να καταλήξουν τα προσωπικά σου δεδομένα σε τρίτες πηγές ή να χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς», είπε αρχικά.

Και συνέχισε ο κ. Ομράν: «Είναι διαφορετικό όταν κάποιος κάνει μια αίτηση σε μία πλατφόρμα ενός κράτους μέλους για να ψηφίσει από απόσταση, και διαφορετικό  όταν συναινεί για την χρήση των προσωπικών δεδομένων για άλλους σκοπούς. Είναι διαφορετικά πράγματα. Είναι ένα θέμα που θα διαλευκάνει η Δικαιοσύνη, είναι ένα θέμα που εύκολα μπορεί κάποιος να εντοπίσει ποιος έκανε την διαρροή των δεδομένων κι να εντοπίσει την συναίνεση ή όχι για την χρήση των δεδομένων τους».



megatv.com