Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα σημαίνει η αναβολή της δεύτερης αγωνιστικής των play off για τον Παναθηναϊκό.

Να ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα. Από την στιγμή που ο ομοσπονδιακός τεχνικός ζήτησε αναβολή της δεύτερης αγωνιστικής των play off για να μπορέσει να δουλέψει παραπάνω με ένα κομμάτι του ρόστερ του ενόψει των κρίσιμων μπαράζ για το Euro2024, η Super League ήταν υποχρεωμένη να αποδεχθεί την πρόταση του Γκουστάβο Πογιέτ.

Το εθνικό ποδόσφαιρο, σε ένα ιδανικό περιβάλλον, θα έπρεπε πάντα και παντού, να είναι πάνω από όλα. Πάνω από κάθε σύλλογο, από κάθε αντιπαλότητα.

Πολλές φορές κατά το παρελθόν, ακόμη και στο πρόσφατο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρησιμοποιήθηκε για μικροσυμφέροντα, για πολιτική εις βάρος της ΕΠΟ. Ο συνεταιρισμός έκανε το αυτονόητο, καθώς μία πρόκριση της Ελλάδας σε μία μεγάλη διοργάνωση δέκα χρόνια μετά, είναι πολύ πιο σημαντική από το οτιδήποτε.

Στην χώρα μας, ποδοσφαιρικά, το πιο δύσκολο ήταν πάντα το αυτονόητο.

Από αυτή την διακοπή, ο Παναθηναϊκός μπορεί να χάνει την ευκαιρία να φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, όντας εκείνος ξεκούραστος και ο ”δικέφαλος του βορρά” καταπονημένος από την ρεβάνς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Τούμπα, ωστόσο, κερδίζει κάτι πολύ πιο σημαντικό, κάτι πολύτιμο, κάτι μοναδικό για την περίοδο στην οποία βρισκόμαστε.

Το Τριφύλλι θα έχει την ευκαιρία για μία ολόκληρη εβδομάδα να δουλέψει στο Κορωπί, έχοντας ο Φατίχ Τερίμ τους περισσότερους παίκτες στη διάθεσή του, με εξαίρεση τον Μπακασέτα, τον Ιωαννίδη και όποιον άλλον Έλληνα κληθεί να αποχωρήσει επτά ημέρες πριν το αναμενόμενο.

Που για να είμαστε δίκαιοι, προφανώς θα έπρεπε ο Κώτσιρας να είναι μέσα σε αυτούς. Οι υπόλοιποι διεθνείς, ο Μλαντένοβιτς και οι Σλοβένοι δηλαδή, θα είναι κανονικά παρόντες, δεν υπάρχει και λόγος να αναχωρήσουν πιο πριν για τα φιλικά των ομάδων τους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε στον Παναθηναϊκό πως πέρα από τα αποτελέσματα που στο πρωτάθλημα ήταν καταστροφικά, θα πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του για να βελτιώσει σημαντικές παραμέτρους στο παιχνίδι του.

Κακά τα ψέμματα επί των ημερών του Τούρκου προπονητή οι ”πράσινοι” δεν βελτιώθηκαν, δεν έδειξαν καλύτερη εικόνα σε διάρκεια πάνω στο χορτάρι ενώ σε κάποιες φάσεις του παιχνιδιού(επιθετική ανάπτυξη, στατικές φάσεις), δεν εμφανίστηκαν ομαδικά μοτίβα και αυτοματοποιημένες κινήσεις που θα βοηθούν το σύνολο να φτάνει στο ζητούμενο.

Από το να παίξει με έναν θεωρητικά κουρασμένο ΠΑΟΚ, για τον Παναθηναϊκό στη φάση που βρίσκεται, είναι πιο ευεργετικό να δουλέψει καλά μία εβδομάδα, να βρει κάποιες ομαδικές σταθερές για να παρουσιαστεί καλύτερος στους δέκα τελικούς που θα απομένουν. Εννιά στα play off και έναν στο Κύπελλο.

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτή η εβδομάδα.

Θα υπάρξουν ακόμη δύο στη συνέχεια, μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 31 Μαρτίου. Απλά στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα απουσιάζουν συνολικά το λιγότερο έξι παίκτες(Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Τσέριν, Σπόραρ, Βέρμπιτς, Μλαντένοβιτς) αλλά και πάλι θα μπορεί ο Τερίμ μέσα από την καθημερινότητα, να δουλέψει σε τομείς του παιχνιδιού που-για διαφόρους λόγους- δεν το έκανε μέχρι τώρα, μέχρι σήμερα…



gazzeta.gr