Σε συνέντευξη Τύπου προχώρησε χθες Πέμπτη (18/5) ο Ράφαελ Ναδάλ, προκειμένου να ενημερώσει τον κόσμο πως δε θα αγωνιστεί στο επερχόμενο Roland Garros στο Παρίσι, και πως δύσκολα θα αγωνιστεί σε κάποια άλλη διοργάνωση μέσα στο 2023.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως το τέλος της καριέρας του θα έρθει το 2024, και θέλει να το κάνει με έναν ξεχωριστό τρόπο, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό στις τελευταίες του παραστάσεις.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην ακαδημίας του στο Μανακόρ, ανέφερε πως θα βάλει τα δυνατά του για να βάλει το “τέλος” στην καριέρα του με τον δικό του τρόπο, αλλά και τα στάδια που περνάει ένας αθλητής όταν αρχίζει και συνειδητοποιεί πως πλησιάζει σ’ αυτό.

“Δεν μου αρέσει η λέξη, αλλά νιώθω αρκετά δυνατός για να το πω: Δεν νομίζω ότι αξίζω να τελειώσω έτσι. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά σε όλη μου την καριέρα για να μην έρθει το τέλος της καριέρας μου σε μία συνέντευξη Τύπου”.

“Μετά από αυτό ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Θα προσπαθήσω να κάνω την τελευταία μου χρονιά όχι απλώς διασκεδαστική, αλλά θα προσπαθήσω να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο, θα δώσω στον εαυτό μου την επιλογή να αγωνιστώ και να κερδίσω τουρνουά στη χωμάτινη σεζόν. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε γι’ αυτό”.

“Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να μην μιλάς, ακούς τον εαυτό σου και καταλαβαίνεις τι συμβαίνει. Πρέπει να το αποδεχτείς και να περάσεις από μια διαδικασία ειλικρίνειας με τον εαυτό σου. Αλλά οι αποφάσεις δεν είναι δραματικές, όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος, δυστυχώς. Απλά είμαι ένας ακόμα, από όλα αυτά τα τελειώματα όλων των ανθρώπων που μπόρεσαν να ξεχωρίσουν σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής”.

“Η ιδέα μου είναι ότι στην τελευταία μου προσπάθεια αξίζει να τα δώσω όλα, για να κάνω την εμπειρία αυτή ξεχωριστή. Το τένις μου και πάνω από όλα το σώμα μου θα μου πουν τι θα συμβεί”.

“Από εκεί και πέρα, ​​θα ξεκινήσω ένα άλλο στάδιο, το οποίο θα είναι διαφορετικό. Αλλά δεν χρειάζεται να είμαι λιγότερο χαρούμενος γι’ αυτό. Πρέπει να πάρω τα πράγματα όπως είναι, φυσικά. Έχω μερικά σχέδια για τους επόμενους μήνες, που δεν έχω εφαρμόσει τα τελευταία 20 χρόνια”.


tennis24.gr