Στο πρακτορείο EFE μίλησε ο Ράφα Ναδάλ, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την πρόοδο των προπονήσεών του, και την επιστροφή του στα κορτ. Ο 37χρονος Ισπανός δεν είναι για την ώρα σίγουρος για το πότε θα επιστρέψει, ωστόσο το προσπαθεί εντατικά.

Οι προπονήσεις του στο χώμα συνεχίζονται κανονικά, μιας και έχει δηλώσει συμμετοχή για το Μόντε Κάρλο, ωστόσο δε μπορεί να υποσχεθεί με σιγουριά ότι εν τέλει θα τα καταφέρει. Τέλος, μίλησε και για την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο Indian Wells.

“O κύριος μου στόχος είναι να προσπαθήσω να αγωνιστώ. Το πηγαίνω μέρα με την ημέρα, δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό μου είναι πολύ δύσκολο να προβλέψω τι θα γίνει. Δουλεύω για να παίξω στη χωμάτινη σεζόν, αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος.

Αυτό προσπαθώ να κάνω, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ. Δε σταμάτησα τις προπονήσεις αλλά μέχρι τώρα δεν μπόρεσα να ακολουθήσω το αγωνιστικό πρόγραμμα όπως θα ήθελα. Ελπίζω να αλλάξει αυτό, αλλά δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τίποτα.”

Για την απόσυρση του από το Indian Wells, είπε: “Δεν ήθελα να ξεκινήσω ένα τουρνουά από αυτό το σημείο, χωρίς καμία βεβαιότητα για το ότι θα μπορέσω να βρω το επίπεδο που θέλω να έχω όταν ξεκινάω σε ένα τουρνουά. Δεν ήμουν κατάλληλα προετοιμασμένος.

Δεν είμαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, είμαι ρεαλιστής. Δεν κατάφερα να αγωνιστώ τον τελευταίο 1,5 χρόνο, οπότε ο κύριος στόχος μου είναι να αγωνιστώ ξανά. Το πηγαίνω μέρα με τη μέρα και θα δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορώ να το προσπαθήσω.”



tennis24.gr