Απίστευτο και αναπάντεχο φινάλε είχε η αναμέτρηση του Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ, που οδηγήθηκε στο decider μετά από δύο set που κρίθηκαν στο tie-break, και τέλειωσε άδοξα για τον Ρώσο, που πλήρωσε ακριβά τις φωνές του σ’ έναν από τους επόπτες.

Συγκεκριμένα, ο No2 του ταμπλό διαμαρτυρήθηκε έντονα σ’ έναν από τους επόπτες των γραμμών του κορτ, και εν συνεχεία ον πλησίασε, και του φώναζε σε πολύ μικρή απόσταση από το πρόσωπό του, με τον επόπτη να προσπαθεί να μην τον κοιτάξει καν.

Ο ίδιος μάλιστα ισχυρίζεται πως ο Ρούμπλεφ τον έβριζε στη μητρική του γλώσσα, μιας και αυτός είναι ρωσόφωνος, αλλά αυτή την κατηγορία την αρνείται ο 26χρονος τενίστας. Παρόλα αυτά, chair umpire και supervison έκριναν πως ο παίκτης πρέπει να τιμωρηθεί με τη μεγαλύτερη ποινή, και έτσι οδηγήθηκαν στην αποβολή του από τον αγώνα.

Μια άσχημη εξέλιξη μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, κατά το οποίο ο Ρώσος κέρδισε το πρώτο set με 7-6(4), ο Μπούμπλικ ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο, και με ανατροπή μάλιστα στο tie-break, 7-6(5), και είχαν συμπληρώσει πολλές ώρες στο κεντρικό κορτ.

Το ματς διακόπηκε στον τελευταίο πόντο του 11ου game του 3ου set, με τον Καζάκο να προηγείται 6-5. Εκεί ήταν το σημείο που ο Ρούμπλεφ διαφώνησε με κάποια από τις επιλογές του επόπτη, αλλά ο θυμός και η αντίδρασή του κόστισαν την ήττα και τον απολεισμό.

Έτσι ο No7 του ταμπλό περνάει στον μεγάλο τελικό της ATP 500 διοργάνωσης, και περιμένει έναν εκ των Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Ούγκο Αμπέρ εκεί. Αμφότεροι παίρνουν τη σκυτάλη τώρα στο ίδιο γήπεδο, για να δοθεί το δεύτερο και τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό.

DUBAI CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOULBES | OOP (+2h)





tennis24.gr