Οι ελληνικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωσης σε συνεργασία με την Interpol και εξιχνίασαν τις δύο δολοφονίες του 2020 στη χώρα μας.

19 Ιανουαρίου 2020. Τέσσερις άνδρες μπαίνουν μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη. Οι στόχοι τους έτρωγαν με τις οικογένειές τους, ανάμεσα στους θαμώνες. Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Άρχισαν να πυροβολούν μέσα στο μαγαζί, αδιαφορώντας για τον κόσμο τριγύρω.

Νεκροί τότε ήταν δύο αρχηγικά μέλη της μαφιόζικης οργάνωσης «Σκαλιάρι» και μία γυναίκα τραυματισμένη από τα σκάγια.

Έξι μήνες αργότερα, 23 Ιουλίου του 20. Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ταξίδεψαν με πλαστά διαβατήρια στον Χαλκούνα Κέρκυρας και εκτέλεσαν δύο Γιουγκοσλάβους μέσα στο αυτοκίνητό τους. Στο σημείο είχαν βρεθεί 29 κάλυκες.

Οι 4 άνδρες που έπεσαν νεκροί από τα χέρια τους στη χώρα μας ήταν ηγετικά και υποβοηθητικά μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα περιοχή του Μαυροβουνίου, που δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών παγκοσμίως και διώκονταν διεθνώς για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ο ένας για υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Η διάσπαση

Η γνωστή εγκληματική οργάνωση χωρίστηκε το 2014 σε δύο ομάδες οι οποίες αργότερα ήταν αντίπαλες. Αιτία της διάσπασης ήταν η απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία.

Έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 39 μέλη της οργάνωσης. Από αυτούς 8 θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί των ανθρωποκτονιών που τελέστηκαν στην Ελλάδα και 8 ως φυσικοί αυτουργοί. 17 είναι ήδη στη φυλακή σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Κάλυπταν πάντα τα ίχνη τους. Φορούσαν μάσκες, περούκες, γάντια, στολές δυτών ενώ έκαιγαν τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν και έκανα μέχρι και χημικό καθαρισμό στα καταλύματα που έμεναν.

Τα χτυπήματά τους ήταν καλά οργανωμένα και μελετημένα με μεγάλη ακρίβεια. Δεν δίσταζαν να χτυπήσουν μέσα στα πιο κεντρικά μέρη, όπως η απόπειρα που πήγαν να κάνουν σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

megatv.com