Το Gazzetta καταπιάνεται από την ανθεκτικότητα που έχουν τα παιδιά του Συλαϊδόπουλου και μετά τη νέα μεγάλη επιτυχία κόντρα στη Λανς, εξηγεί γιατί ο Ολυμπιακός βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες του UEFA Youth League.

Η κορυφαία ακαδημία της Μασία (Μπαρτσελόνα), η κάτοχος του περσινού τίτλου του UEFA Youth League, Άλκμααρ, η Μάντσεστερ Σίτι που έχει ρίξει εκατομμύρια για τις ακαδημίες της, η σπουδαία Ντόρτμουντ, η πρωτοπόρος της Ιταλίας, Ίντερ του Κίβου, η Σάλτσμπουργκ που πέρσι έφτασε σαρωτικά μέχρι τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, το «φυτώριο» της Μπενφίκα και στο τέλος η Άρσεναλ.

Αν κάποιος έβλεπε αυτές τις οκτώ ομάδες σε επίπεδο Νέων, θα πίστευε πως μιλάμε για τα προημιτελικά του Champions League στην αντίστοιχη ηλικία, έχοντας αφήσει εκτός ήδη μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού χάρτη. Και όμως, όλα αυτά τα κλαμπ δεν έχουν δώσει το παρών στη φάση των «8».

Σε μία στιγμή όπου κατάφερε να φτάσει ο Ολυμπιακός και να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα στην ιστορία που το καταφέρνει σε αυτό το επίπεδο. Το «μέταλλο» κόντρα στη Λανς έρχεται απλώς να συμπληρώσει τους άθλους αυτής της… παρέας που ονειρεύεται να κατακτήσει την Ευρώπη.

Άφησε έξω την πρωταθλήτρια Γαλλίας και πρωτοπόρο ενός ομίλου – «φωτιά»

Αν κάποιος πίστευε ότι με την Ίντερ, ο Ολυμπιακός έκανε μία μεγάλη επιτυχία, κόντρα στη Λανς, η ομάδα απέδειξε πως αξίζει να βρίσκεται ανάμεσα στις μεγάλες ακαδημίες της Ευρώπης. Και αυτό γιατί μιλάμε για έναν γαλλικό σύλλογο που περνάει στη νέα εποχή ως selling club.

Η ποιότητα της ομάδας φαίνεται εκ του αποτελέσματος. Μιλάμε για την πρωταθλήτρια της περσινής σεζόν στη Γαλλία, πάνω από συλλόγους όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Αμιέν ενώ φέτος είναι στην 5η θέση και στο -8 από τους Παριζιάνους.

Παράλληλα, για να φτάσει στους «16», χρειάστηκε να τερματίσει στην κορυφή του ομίλου, ο οποίος θεωρούταν και… φωτιά καθώς ήταν ανάμεσα σε Σεβίλλη, Αϊντχόφεν και Άρσεναλ, αφήνοντας τις δύο τελευταίες εκτός συνέχειας με ρεκόρ 4-1-1 (13 βαθμοί) και 7-4 στα γκολ.

Η ανατροπή και τα πέναλτι έδειξαν τον χαρακτήρα που θέλει να περάσει ο Συλαϊδόπουλος

Σε ένα παιχνίδι που ήταν αρκετά ισορροπημένο από πλευρά ευκαιριών, αν κάποιος έβλεπε την εικόνα στο 52′, που ο φωτεινός πίνακας έδειχνε 0-2 υπέρ της Λανς, δύσκολα θα πίστευε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να το γυρίσει, κυρίως από τα ψυχολογικά αποθέματα.

Άλλωστε μέχρι τώρα, το σύνολο του Συλαϊδόπουλου δεν είχε βρεθεί ποτέ πίσω στο σκορ (!) και πόσο μάλλον με δύο γκολ απέναντι σε ένα τέτοιο κλαμπ. Η πρόκληση για τη μεταλλικότητα του χαρακτήρα αυτών των νεαρών παιδιών ήταν μπροστά τους. Στα πόδια τους.

Για τον υπερταλαντούχο Μπάμπη Κωστούλα τα έχουμε ξαναγράψει. Αυτό το παιδί έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να γράψει ιστορία αν συνεχίσει να βαδίζει στα ίδια βήματα και το απέδειξε ξανά κόντρα στη Λανς.

Από δική του ατομική ενέργεια, κέρδισε το πέναλτι και με ευστοχώντας από τα έντεκα βήματα, έδωσε… ζωή στον Ολυμπιακό στο 58′. Η απότομη άνοδος της ψυχολογίας, οδήγησε στην ανατροπή καθώς τέσσερα λεπτά μετά, η πίεση του Πνευμονίδη, απέφερε το 2-2.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, τα «μωρά» του Ολυμπιακού κλήθηκαν να διεκδικήσουν την πρόκριση από το σημείο των πέναλτι. Κόντρα στην Ίντερ υπήρξε τρομερή ευστοχία, κάτι που επιβεβαιώθηκε και κόντρα στη Λανς.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εκτελέσει συνολικά δέκα πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» (έξι με Ίντερ και τέσσερα με Λανς) και έχουν ευστοχήσει σε όλα (!), κερδίζοντας την πρόκριση σε κάθε περίπτωση.

Έχουν κάθε δικαίωμα στο… όνειρο μέσα στο Μόναχο

Λίγες ώρες μετά τους πανηγυρισμούς για την πρόκριση, άπαντες στον Ολυμπιακό έκατσαν να δουν το παιχνίδι της Μπάγερν Μονάχου με τη Φέγενοορντ καθώς ο νικητής θα ήταν και ο επόμενος αντίπαλος της ομάδας για τα προημιτελικά.

Ο γερμανικός σύλλογος ήταν σαρωτικός στο πρώτο ημίχρονο και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 3-0. Οι Ολλανδοί πήγαν να κάνουν την ανατροπή αλλά έμειναν με την… όρεξη και το τελικό 3-2, έκανε τον Ολυμπιακό να κλείσει εισιτήρια για… Μόναχο.

Έχοντας αφήσει εκτός την πρωταθλήτρια Ιταλίας (Λέτσε), την πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν (Καμπάλα), την πρωτοπόρο της Ιταλίας φέτος (Ίντερ) και την πρωταθλήτρια της Γαλλίας (Λανς), ο Ολυμπιακός έχει κάθε δικαίωμα να… ονειρεύεται.

Όλα αυτά είναι απόδειξη πως η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα κάτι από τις υπόλοιπες της Ευρώπης σε αυτή τη φάση. Σίγουρα η Μπάγερν Μονάχου δεν αποτελεί εύκολο εμπόδιο και το γεγονός ότι θα κοντραριστούν στο Μονάχο είναι ακόμα ένα τεστ για αυτή την ομάδα.

Μέσα σε 90 λεπτά όμως, τα πάντα μπορούν να συμβούν όπως μας έχουν διδάξει αυτά τα παιδιά μέχρι στιγμής.





gazzeta.gr