Ο Lando Norris θεωρεί ότι η McLaren έχει κάνει πρόοδο στην απόδοσή της σε πίστες χαμηλής κάθετης δύναμης, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε συγκριτικά με τους αντιπάλους του στο τριήμερο του Grand Prix Ιταλίας.

Το Grand Prix Βελγίου εξέθεσε τις αδυναμίες της MCL60 σε πίστες υψηλής ταχύτητας και ο Norris δεν κατάφερε πολλά στις μάχες ρόδα με ρόδα, τερματίζοντας τελικά έβδομος. Στη Monza, ο οδηγός ήταν ένατος στις κατατακτήριες και τερμάτισε εν τέλει όγδοος, περνώντας μέρος του αγώνα προσπαθώντας να προσπεράσει επί ματαίω τη Williams του Alex Albon.

Αν και η τελική του κατάταξη ήταν χειρότερη από του Spa, ο Norris θεωρεί ότι το μονοθέσιο ήταν πιο ανταγωνιστικό και ότι τουλάχιστον του επέτρεψε να κάνει μάχες.

«Νομίζω ότι και έτσι είμαι ευχαριστημένος. Ήταν μια όγδοη θέση, κάποιοι βαθμοί. Και ίσως να ελπίζαμε για ελάχιστα παραπάνω. Αλλά επίσης σε κάποιες φάσεις περιμέναμε ότι δε θα ήμασταν καν στους βαθμούς. Οπότε είμαι ευχαριστημένος με αυτό,» δήλωσε ο Βρετανός στο motorsport.com.

«Νομίζω ότι ήταν περιορισμός της ζημιάς. Την ίδια στιγμή, είναι καλό να βλέπω την πρόοδο που έχουμε κάνει σε πίστες χαμηλής κάθετης δύναμης. Ξέρω ότι δεν ήταν πολλή και μέρος αυτού είναι απλά πράγματα που είχαμε από την προηγούμενη χρονιά και προσπάθεια να τα βελτιστοποιήσουμε για εδώ.

Αλλά κάναμε κάποιες καλές βελτιώσεις και είναι ένα μονοθέσιο με το οποίο μπορούμε να αγωνιστούμε, το οποίο είναι ένα καλό βήμα μπροστά. Και υπάρχει μόνο μια πίστα χαμηλής κάθετης δύναμης ακόμα σε αυτήν τη σεζόν [σ.σ. το Las Vegas].»

Με τη μάχη αυτή, Norris αναγνώρισε ότι έχει πλέον μάθει καλύτερα από όσο θα ήθελε την ουρά της Williams του Albon, θέση στην οποία έχουν βρεθεί και άλλοι μέσα στο 2023.

«Την ήξερα ήδη καλά από πριν. Έχω βρεθεί σε αυτήν τη θέση συχνά τα τελευταία χρόνια. Συγχαρητήρια στον Alex, έκανε έναν πολύ καλό αγώνα. Δεν έκανε λάθη, το οποίο είναι εκνευριστικό,» σχολίασε ο οδηγός.

«Προσπάθησα, είχαμε καλές μάχες, προσπάθησα αρκετά. Αλλά όλοι ήταν πολύ γρήγοροι για μας στις ευθείες. Και ακόμα και με το DRS, έπιανα ίσως 2-3 χιλιόμετρα παραπάνω από αυτόν. Οπότε, παραμένω ευχαριστημένος.

Δύσκολο, επειδή λόγω της Williams ίσως δε μας επετράπη να πάρουμε όσους βαθμούς πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει. Αλλά έκανε καλό αγώνα και περιόρισε αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε. Ο ρυθμός ήταν καλός. Αλλά το προσπέρασμα παραήταν δύσκολο.»

Στη μάχη του με τον Albon, ο Norris παραπονέθηκε για ένα συμβάν στην πρώτη στροφή, για το οποίο κατηγόρησε τον Albon ότι τον ώθησε εκτός.

«Ήμουν δίπλα του. Νομίζω ότι το ήξερε ότι ήμουν εκεί. Οπότε σίγουρα άφησε τα φρένα και μπήκε λίγο πιο σκληρά από το φυσιολογικό,» ήταν η περιγραφή του οδηγού.

«Και ναι, αν προσπαθούσα να μείνω στην εσωτερική για τη στροφή 2, τότε θα είχαμε συγκρουστεί, φάση Max και Lewis. Οπότε ναι, νομίζω ότι ήταν καθαρό, μαχόμαστε καθαρά.

Το ίδιο και αυτός. Φυσικά, χρειάζεται να απλώσεις τα χέρια σου μερικές φορές. Και αυτό έκανε. Είχε έναν καλό αγώνα.»

Πηγή: motorsport.com

f1fan.gr