Η τιμή της μετοχής της Scuderia εκτινάχτηκε στα ύψη, παίρνοντας αύξηση πάνω από 10% σήμερα, εν μέσω των έντονων φημών και της διαφαινόμενης ανακοίνωσης της συμφωνίας με τον Lewis Hamilton.

Όπως έγινε γνωστό και νωρίτερα, ο Hamilton συνδέεται ξανά με φήμες περί συμφωνίας με την ιταλική ομάδα από το 2025, κάτι που έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία δεδομένου ότι ο Βρετανός έχει εν ισχύ συμφωνία με τα Ασημί Βέλη για φέτος, ενώ για του χρόνου είχε εννοηθεί πως το συμβόλαιο θα τρέχει κανονικά.

Αυτό αφήνει τη Mercedes πιθανώς ξεκρέμαστη για του χρόνου, ειδικά από τη στιγμή που προφανείς στόχοι, όπως οι Lando Norris και Charles Leclerc ήδη ανακοινώθηκαν από τις ομάδες τους με επεκτάσεις συμβολαίων.

Υπάρχει επίσης η φημολογία πως σήμερα έγινε συνάντηση στο Brackley, την οποία συγκάλεσαν ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, και ο τεχνικός διευθυντής, James Allison, ώστε να ενημερωθεί όλο το προσωπικό του οργανισμού επί του θέματος

Μπορεί μεν ακόμα να μην υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο το γεγονός πως το συγκεκριμένο νέο “παίζει” σε όλα τα ειδησεογραφικά μέσα του κόσμου σίγουρα ταράζει τα νερά, και αυτό διαφαίνεται και στο χρηματιστήριο και την αξία των εταιρειών.

Έτσι, η αξία της Ferrari στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα πήρε για τα καλά την ανιούσα. Έχοντας ήδη μια κατάσταση οικονομικών στοιχείων με θετικό πρόσημο, αναφορικά με τα έσοδα και τα κέρδη της, με EBITDA (κέρδη προ φόρων, επιτοκίων, υποτίμησης κ.λπ.) στα 2,64 δις δολάρια για φέτος, σήμερα παρατηρήθηκε μια έντονη αύξηση της τιμής της μετοχής της ιταλικής φίρμας.

Έχοντας κλείσει το βράδυ της Τετάρτης στα 346,78 $/μετοχή, σήμερα το άνοιγμα της Πέμπτης είδε την τιμή στα 384 $/μετοχή, με τη συγκεκριμένη τιμή να αναμένεται να ανέβει ακόμα ψηλότερα, ειδικά στην περίπτωση που εντός της ημέρας υπάρχουν τυχόν ανακοινώσεις επίσημες. Λίγο πριν τις 20:00, η τιμή κινείται στα 390 $/μετοχή.

Αυτή η εκτόξευση ανεβάζει τη Ferrari στα 69,12 δις. δολάρια κεφαλαιοποίησης, πολύ ψηλότερα από τα 62,4 δις δολάρια του κλεισίματος της Τετάρτης. Με πολύ απλά λόγια, η Ferrari κέρδισε περίπου 7 δις δολάρια μόνο υπό τις έντονες φήμες για κατ’ αρχήν συμφωνία με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

 

f1fan.gr