Υπάρχει, όμως, ένα ξεχασμένο video club στην Ομόνοια που έχει ακόμη μέχρι σήμερα τα περισσότερα από αυτά. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε για να δούμε από κοντά τη μοναδική συλλογή, η οποία είναι, φυσικά, προς πώληση.

Στην είσοδο του House of DVD μάς υποδέχεται ο κ. Γιώργος που λειτουργεί το κατάστημα από το 2011. Μπορεί ο ίδιος να μεγάλωσε με Pacman και ουφάδικα, ωστόσο, έχει ακόμη στο σπίτι του μια κονσόλα που την ανοίγει πού και πού για να παίξει κανένα ματσάκι. Το μάτι μας πέφτει κατευθείαν στα ράφια που είναι γεμάτα με ρετρό παιχνίδια για το PlayStation 2, το PlayStation 3, το Xbox 360 και το PC.

Σε περίοπτη θέση βρίσκεται το FIFA 2003, το FIFA 2005, το FIFA 07, το FIFA 10. Ο χρόνος μπορεί να έχει φθείρει τα εξώφυλλα και τις ζελατίνες, ωστόσο, οι φιγούρες των ποδοσφαιριστών που σε κοιτούν κατάματα είναι πέρα για πέρα ευδιάκριτες. Και δεν μιλάμε για όποιους κι όποιους ποδοσφαιριστές, αλλά για πραγματικούς θρύλους του αθλήματος. Ντελ Πιέρο, Ανρί, Ρομπέρτο Κάρλος, Ροναλντίνιο, Γκικς, Ρούνεϊ. Και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, τα περισσότερα από τα συγκεκρίμενα video games έφτασαν στα ράφια, ύστερα από το κλείσιμο τριγύρω video clubs που γνώρισαν την άνθισή τους κατά τα 90s και τα 00s. Μερικά από αυτά, μάλιστα, έχουν ακόμη πάνω τα ταμπελάκια με τα ονόματα των μαγαζιών που κάποτε ανήκαν.

«Μετά την κρίση και την επέλαση του ίντερνετ, πολλά από τα video clubs που νοίκιαζαν video games, έκλεισαν. Έτσι, λοιπόν, τα πουλούσαν πολύ φθηνά. Εμείς δεν το κάναμε ποτέ αυτό, μόνο πουλούσαμε. Τα παιχνίδια αυτά ήταν πολύ ακριβά στην αρχή και δεν είχαν όλη την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν. Οπότε διάλεγαν αυτή τη λύση».

Μόνο που, κατά τον ίδιο, αυτή η τακτική ήταν καταστροφική. «Ήταν ένα μοιραίο λάθος, γιατί πολλοί τα νοίκιαζαν και δεν τα επέστρεφαν ποτέ πίσω. Δεν υπήρχε τρόπος να τους βρουν ή να τους αναγκάσουν να τα γυρίσουν. Οπότε έμπαιναν μέσα χωρίς να το καταλαβαίνουν» προσθέτει.



gazzeta.gr