Αν και βρέθηκε κάτω με set και με break, στην αναμέτρηση με τον Άλεξ ντε Μινόρ, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατάφερε να “γυρίσει” το ματς και να πάρει μια σπουδαία νίκη στη μάχη των δύο Top10 την Τρίτη στο Indian Wells.

Ο 26χρονος Γερμανός, επικράτησε 5-7, 6-2, 6-3 του αήττητου στα 7 προηγούμενα παιχνίδια του, Ντε Μινόρ και σφράγισε το μεγάλο ντέρμπι με τον Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος νωρίτερα κέρδισε 2-0 σετ τον Φαμπιάν Μαροζάν, σημειώνοντας την 9η συνεχόμενη νίκη του στο BNP Paribas Open, όντας ο κάτοχος του τίτλου.

Ο Ζβέρεφ που προηγείται 5-3 στις νίκες απέναντι στον Αλκαράθ, ξεκίνησε μουδιασμένα στο ματς με τον Αυστραλό αλλά παρά τα 25 αβίαστα λάθη του στο εναρκτήριο σετ και το break που δέχθηκε στο εναρκτήριο game του 2ου, κατάφερε να ανακάμψει και να ολοκληρώσει την ανατροπή του μετά από 2 ώρες και 48 λεπτά συναρπαστικής μάχης.

“Δεν θυμάμαι να είχα καλύτερο παιχνίδι με τέτοιο αέρα. Όταν είσαι κάτω με σετ και με break, πρέπει να καταλάβεις αν θα συνεχίσεις ή θα βρίσκεσαι εκτός γηπέδου σε 20 λεπτά. Έπρεπε να παίξω διαφορετικά και από τις δύο πλευρές και τα κατάφερα πολύ καλά σήμερα” είπε το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με τη νίκη του αυτή, ο Ζβέρεφ κέρδισε μια θέση στο Live ATP Rankings και εξασφάλισε το Νο5 της κατάταξης, ξεπερνώντας τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

O Ζβέρεφ προηγείται 5-3 στις νίκες απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ, έχοντας κερδίσει τον Ισπανό στις δύο τελευταίες τους συναντήσεις, το 2023 στο ATP Finals και το 2024 στα προημιτελικά του Australian Open.

 

 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

 



tennis24.gr