Με το γνωστό του χαμόγελο, ο Κάρλος Αλκαράθ δηλώνει έτοιμος για την έναρξη των υποχρεώσεών του στο πρώτο ATP Masters 1000 της σεζόν, εκεί όπου πέρυσι κατέκτησε τον τρίτο από τους τέσσερις συνολικά Masters τίτλους που έχει στη συλλογή του.

Ο 20χρονος Ισπανός, πήγε στο Indian Wells με αρκετά ερωτηματικά όσον αφορά την αγωνιστική και σωματική του κατάσταση, αφού αντιμετώπισε ένα τραυματισμό στον αστράγαλο, στο τελευταίο του τουρνουά στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

“Αισθάνομαι πολύ ωραία που επέστρεψα εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ ξανά σε ένα μέρος που λατρεύω να παίζω. Μου αρέσει πολύ εδώ και μου φέρνει γαλήνη, οπότε είναι υπέροχο” είπε αρχικά ο Αλκαράθ στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Για τους στόχους που έχει την Καλιφόρνια και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες, είπε: “Έρχομαι εδώ για να υπερασπιστώ τον τίτλο μου. Είναι δύσκολο. Υπάρχουν σπουδαίοι αντίπαλοι που παίζουν εξαιρετικό τένις αυτή τη χρονιά. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο αλλά είμαι εδώ για να το προσπαθήσω. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τον τίτλο. Νιώθω καλά στις προπονήσεις.

Πιθανότατα κάποιοι σκέφτονται το πρόβλημα στον αστράγαλό μου. Θα δούμε αν θα είμαι 100% έτοιμος αλλά σίγουρα νιώθω καλύτερα. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί το τουρνουά. Είμαι εδώ για την υπεράσπιση και δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο”

Ο Αλκαράθ έμαθε τον αντίπαλό του από τα αποτελέσματα της μισής πρεμιέρας την Τετάρτη κι αυτός θα είναι ο 23χρονος Ιταλός, Νο43 της παγκόσμιας κατάταξης, Ματέο Αρνάλντι που κέρδισε 7-6(6), 7-6(3) τον Λούκα Βαν Άσε.

 

To No2 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, έχει ρεκόρ 6-3 την τρέχουσα σεζόν με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 19η θέση της ATP Race, μακριά από την κορυφή.

Ο τελευταίος του τίτλος ήταν στο Wimbledon 2023, όταν κέρδισε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό και κατέκτησε το δεύτερο Major της καριέρας του.

Πριν μερικές ημέρες, έδωσε φιλικό αγώνα με τον Ράφαελ Ναδάλ, κερδίζοντας τον θρυλικό συμπατριώτη του στο Λας Βέγκας.

 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

 





tennis24.gr