Από τη Red Bull διαφωνούν με τους ισχυρισμούς τους Lewis Hamilton πως η κυριαρχία τους στη F1 θα συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια.

Η ομάδα του Milton Keynes είναι μια κατηγορία μόνης της στη φετινή σεζόν, με 19 νίκες σε 20 Grand Prix μέχρι στιγμής, με δύο αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν, σε Las Vegas και Abu Dhabi.

Την ώρα που οι αντίπαλοι της ομάδας προσπάθησαν μέσα στη σεζόν αρκετές φορές να κάνουν τη διαφορά, κανείς δεν κατάφερε να βελτιωθεί δραματικά και να είναι σταθερά ταχύτερος της RB19, κάτι που υποδηλώνει πως το πλεονέκτημα ρυθμού του μονοθεσίου των Κόκκινων Ταύρων είναι σημαντικό και δεν πρόκειται να ισοσκελιστεί σύντομα.

Μετά και τη νίκη στο Interlagos, όπου ο Max Verstappen ήταν ξανά αχτύπητος, την ίδια στιγμή που Mercedes και Ferrari παρουσιάστηκαν χειρότερες από το αναμενόμενο, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton προχώρησε σε μια πεσιμιστική αξιολόγηση των προοπτικών της ομάδας του για το άμεσο μέλλον.

Ερωτώμενος σχετικά με την πιθανότητα η Mercedes να βρει σύντομα μια βελτίωση που θα την φέρει στα ίσα με τη Red Bull, ο Βρετανός απάντησε: “Το μόνο που μπορώ να κάνω, στο τέλος της ημέρας, είναι να προσπαθήσω να είμαι αισιόδοξος”.

“Η Red Bull θεωρώ πως βρίσκεται πολύ μπροστά μας. Θεωρώ πως θα είναι αρκετά μπροστά για τα επόμενα λίγα χρόνια”.

Ωστόσο, ο Christian Horner, επικεφαλής των Κόκκινων Ταύρων, δεν βλέπει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, εκτιμώντας πως η ομάδα του δεν βελτιώνει με αυξανόμενο ρυθμό το μονοθέσιο, κάτι που θα επιτρέψει στον ανταγωνισμό να κλείσει την ψαλίδα.

Μιλώντας σχετικά με το feedback που παίρνει η ομάδα του από τις δοκιμές στην αεροσήραγγα σχετικά με το μονοθέσιο του 2024, ο Horner απάντησε: “Είναι πάντα δύσκολο να διαβάσεις πολλά σε τέτοιες καταστάσεις. Θεωρώ πως πολλά πρωταθλήματα κερδίζονται από αριθμούς στις αεροσήραγγες σε αυτό το σημείο της σεζόν”.

“Θεωρώ πως έχουμε ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, μια πολύ ικανή βάση. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να την εξελίσσουμε. Φυσικά, όμως, τα κέρδη σίγουρα θα βαίνουν μειούμενα επειδή προσεγγίζουμε την κορυφή της καμπύλης εξέλιξης”.

“Και θα δείτε πως θα υπάρξει σύγκλιση. Θα γίνουν τα πράγματα όλο και πιο ανταγωνιστικά και αυτό θα μας πιέσει περισσότερο, σίγουρα. Αλλά η ομάδα έχει πολύ κίνητρο να συνεχίσει. Κανείς δεν έχει χαλαρώσει απ’ όταν πήραμε το πρωτάθλημα. Όλοι είναι απόλυτα προσηλωμένοι”.

Ο Horner σχολίασε πως η Red Bull απέχει πολύ από το να καθίσει πάνω στις δάφνες των πρόσφατων επιτυχιών της, με ήττες όπως αυτή που συνέβη στη Βραζιλία ακριβώς πριν 12 μήνες, να δίνουν μεγάλο κίνητρο ώστε ο οργανισμός να σκάψει βαθύτερα κάθε φορά και να βελτιωθεί.

“Θα πρέπει να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι σε κάθε τομέα. Έχοντας φύγει πληγωμένοι πέρυσι από τον αγώνα αυτό (στη Βραζιλία), επειδή ο ρυθμός μας δεν ήταν τόσο δυνατός όσο θα θέλαμε και το στήσιμο που επιλέξαμε δεν ήταν το σωστό, μάθαμε τα μαθήματα και τα εφαρμόσαμε φέτος καλά, στήνοντας το μονοθέσιο για τον αγώνα”.

“Εν τέλει, πήραμε την pole, τη νίκη στο Sprint αλλά και στο Grand Prix, με μια τρίτη και μια τέταρτη θέση για τον Checo. Ήταν ένα πολύ δυνατό τριήμερο”.

f1fan.gr