Τη δική του τοποθέτηση για το σύγχρονο τένις έδωσε ο Ρότζερ Φέντερερ, παραχωρώντας συνέντευξη στο περιοδικό GQ. Ο 41χρονος Ελβετός «βασιλιάς» θα ήθελε να δει περισσότερη ποικιλία στο παιχνίδι, παρά μεγάλα ράλι που καταλήγουν σε παρόμοιους πόντους.

Είπε χαρακτηριστικά, μάλιστα, πως στο σημερινό τένις λείπουν τα ανεβάσματα στο φιλέ, αλλά και τα διαφορετικά χτυπήματα, τα απρόσμενα. Οι περισσότεροι τενίστες βαδίζουν σε ίδια στυλ παιχνιδιού, και έτσι χαρακτήρισε πολλούς αγώνες σαν “μάχες” μπράντεφερ.

“Αυτό που βλέπω όλο και περισσότερο είναι ότι θα ήθελα περισσότερη ποικιλία στο σημερινό παιχνίδι. Και σίγουρα περισσότερα ανεβάσματα στο φιλέ, όχι μόνο χτυπήματα από τη μια πλευρά στην άλλη. Προφανώς, όμως, όταν πολλοί παίκτες έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού, τότε θα υπάρχουν και πολλοί ίδιοι πόντοι.

Ο δικός μου στόχος στο Tour ήταν να παίζω κάθε φορά με έναν τρόπο που δε θα βολεύει κανέναν από τους αντιπάλους μου. Για μένα δεν είναι τόσο ενδιαφέρον να δω 2 παίκτες που θα παίζουν για 20 συνεχόμενους ίδιους πόντους. Είναι σα να βλέπεις αγώνα μπράντεφερ.”



tennis24.gr