Μάιος του 2019. Τέσσερα χρόνια ακριβώς (μια ημέρα αργότερα) στις 3 Μαΐου. Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα βρεθούν στην ίδια θέση που βρίσκονται και σήμερα. Η μοναδική διαφορά ότι τότε ήταν σε δύο διαφορετικά τουρνουά, ενώ τώρα είναι και η δύο στη Μαδρίτη. 

Η Μαρία Σάκκαρη έπαιζε στον ημιτελικό του Ραμπάτ κόντρα στην Βελγίδα Άλισιον φαν Έετφανκ, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνιζόταν στον προημιτελικό του Estoril Open κόντρα στον Πορτογάλο Ζοάο Ντομίνγκες. 

Η αρχή είχε γίνει με τον Τσιτσιπά ο οποίος αν και δυσκολεύτηκε στο 1ο set, κατάφερε τελικά να πάρει την πρόκριση στον ημιτελικό του Εστορίλ επικρατώντας με 7-6(3), 6-4. Λίγες ώρες αργότερα η Σάκκαρη κέρδιζε με 6-4, 6-4 και εξασφάλιζε μια θέση στον 2ο WTA τελικό στην καριέρα της. 

Τη συνέχεια τη θυμόμαστε όλοι. Τσιτσιπάς και Σάκκαρη εκείνη την εβδομάδα είχαν κάνει κάτι το μοναδικό για το ελληνικό τένις κατακτώντας τους τίτλους στα τουρνουά που αγωνιζόντουσαν. Αυτή ήταν η πρώτη, αλλά και η τελευταία φορά που κατάφεραν να φτάσουν και οι δύο στον τίτλο. 

Η Σάκκαρη στον τελικό του Σαββάτου στις 4 Μαΐου του 2019 (σαν σήμερα) κέρδιζε την Βρετανίδα Γιοχάνα Κόντα με μια επική ανατροπή (2-6, 6-4, 6-1), ενώ ο Τσιτσιπάς μια ημέρα αργότερα (Κυριακή 5 Μαΐου) επικρατούσε στον τελικό του Εστορίλ του lucky loser, Πάμπλο Κουέβας με 6-3, 7-6(4). 

Αναμφίβολα, στην περίπτωση της Μαδρίτης, η αποστολή (ειδικά για την Σάκκαρη) είναι σαφώς πιο δύσκολη από το Ραμπάτ, καθώς θα αντιμετωπίσει την Νο2 του κόσμου, Αρίνα Σαμπαλένκα, ενώ και το έργο του Τσιτσιπά δεν θα είναι εύκολο (θεωρητικά) καθώς θα παίξει κόντρα στον εξαιρετικό στη φετινή clay season, Γιαν Λέναρντ Στρουφ. 

Σε αντίθεση με το 2019, την αρχή θα κάνει η Μαρία Σάκκαρη, η οποία θα παίξει στις 17:00 GR, απέναντι στην Σαμπαλένκα για μια θέση στον τελικό, ενώ θα ακολουθήσει (περίπου 21:00 GR) η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Στρουφ με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά. 

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)

MADRID OPEN WOMEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)






tennis24.gr