O Γίρι Λεχέτσκα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην Νο4 του κόσμου, Τόμας Μπέρντιχ με τον οποίον συνεχίζει να συνεργάζεται από το Μόντε Κάρλο του 2023 με τον 38χρονο να έχει περισσότερο συμβουλευτικό ρόλο μέσα στη ομάδα, πλάι στον πρώτο προπονητή Μίκχαλ Ναβρατίλ. 

Ο Λεχέτσκα σε ηλικία 22 ετών έχει σημειώσει μερικά σημαντικά επιτεύγματα στην καριέρα του, με τον μεγαλύτερο μέχρι στιγμής να παραμένει ο προημιτελικός του Australian Open του 2023, ενώ την ίδια χρονιά κατάφερε να φτάσει μέχρι τον 4ο γύρο του Wimbledon. 

Ο πρώτος ATP τίτλος για τον 22χρονο ήρθε στην αρχή της σεζόν, στην Αδελαΐδα, γεγονός που τον έφερε στο Νο23 του κόσμου για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ την περασμένη Τρίτη μετά τη νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά, αλλά και του Αντρέι Ρούμπλεφ νωρίτερα (η μεγαλύτερη στην καριέρα του) έφτασε στην παρθενική του πρόκριση σε προημιτελικά ATP Masters 1000. 

“Ξέρει πως νιώθει και τι θέλει ο παίκτης” είπε ο Λεχέτσκα για τον Μπέρντιχ. “Στο γήπεδο στη προπόνηση είναι πολύ χαλαρός. Δεν παίρνει τα πράγματα πολύ στα σοβαρά. Ξέρει ότι η πιο σημαντική στιγμή είναι στον αγώνα. Φυσικά, είναι επαγγελματίας εντός και μερικές φορές και εκτός court, αλλά εστιάζουμε στο να κάνουμε σωστά πράγματα στην προπόνηση τα οποία θα μας βιηθήσουν μέσα στον αγώνα.”

“Όλες οι συμβουλές που μου έδωσε σχετίζονται με το να δουλεύω περισσότερο με τα πόδια μου, να κινούμαι μπρος, πίσω κατά τη διάρκεια των πόντων. Οπότε δουλέψαμε πάνω σε αυτό κυρίως στην αρχή της εβδομάδας πριν από το τουρνουά.”

“Είχαμε χρόνο να προπονηθούμε περισσότερο, να περάσουμε χρόνο στο γήπεδο. Μου εξήγησε πώς είναι οι συνθήκες όταν έχει ήλιο ή ζέστη ή όταν το παιχνίδι είναι βραδινό και μετά φυσικά μιλήσαμε για τους αντιπάλους. Οπότε ναι, έχουμε κάνει πολλή δουλειά τις τελευταίες ημέρες.”, κατέληξε ο 22χρονος, ο οποίος στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του Tour και αήττητο, Γιάνικ Σίνερ. 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)



tennis24.gr