Με εντυπωσιακή ανατροπή ξεκίνησε την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του στο Indian Wells, ο Κάρλος Αλκαράθ.

Το Νο2 του ταμπλό και του κόσμου, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον εμπνευσμένο Ματέο Αρνάλντι στο εναρκτήριο σετ της μεταξύ τους αναμέτρησης, ωστόσο στη συνέχεια ήταν εντυπωσιακός και με 6-7(3), 6-0, 6-1 επί του Ιταλού, πήρε το εισιτήριο για το 2ο γύρο της ATP Masters 1000 διοργάνωσης.

O 20χρονος Ισπανός που προέρχεται από τραυματισμό στον αστράγαλο, έδειξε να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που απέκτησε στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον ντεφορμέ Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ.

 

“Έπρεπε να αλλάξω κάποια πράγματα. Κατάφερα να βάλω περισσότερα πρώτα σερβίς μέσα στο 2ο και στο 3ο σετ και πιστεύω ότι αυτό ήταν το κλειδί. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα στο τέλος” είπε αμέσως μετά ο Αλκαράθ.

Ο Ισπανός προηγήθηκε με break στο 7ο game (4-3) του εναρκτήριου σετ, όμως ο Αρνάλντι απάντησε άμεσα (4-4) και με ένα πολύ δυνατό tie break, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

23 αβίαστα λάθη πρόλαβε να κάνει ο Αλκαράθ στο 1ο σετ, όμως στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και έχασε μόλις ένα game στα δύο επόμενα σετ, ολοκληρώνοντας την ανατροπή του μετά από 2 ώρες και 15 λεπτά αγώνα.

“Ειλικρινά, με εξέπληξε κι εμένα. Δεν σκεφτόμουν καθόλου τον τραυματισμό και είχα ελεύθερη κίνηση στο court. Ήταν πολύ καλό ματς και διαπίστωσα ότι είμαι σε καλύτερη κατάσταση απ’ότι νόμιζα” είπε για τον τραυματισμό του ο Ισπανός.

Ο Αλκαράθ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση της Live ATP Rankings, πίσω από τον Γιάνικ Σίνερ και θα χρειαστεί να πάει βαθιά στο Indian Wells για να διατηρήσει τη θέση του στην κατάταξη.

 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

 





tennis24.gr