Ο Lando Norris πιστεύει ότι έχουν χαθεί οι καλύτερες ευκαιρίες για νίκη της McLaren το 2023, μετά και το τέταρτο συνεχόμενο βάθρο στο Austin.

Ο Norris προσπέρασε τη Ferrari του Charles Leclerc στην εκκίνηση και ηγήθηκε του αγώνα στις ΗΠΑ μέχρι τα μισά της διαδρομής, όταν και έχασε την πρωτοπορία από τον Max Verstappen. Ένα αδύναμο δεύτερο stint με τη σκληρή γόμα τον υποχρέωσε στη συνέχεια να μπει νωρίς για το δεύτερο pit stop του και τα φθαρμένα ελαστικά του τον κατέστησαν ανήμπορο να αμυνθεί απέναντι στον Lewis Hamilton προς το τέλος.

Ο Βρετανός τερμάτισε ως εκ τούτου τρίτος, κληρονομώντας στη συνέχεια τη δεύτερη θέση μετά τον αποκλεισμό του Hamilton για υπερβολική φθορά της σανίδας του μονοθεσίου.

Έχοντας λοιπόν τρεις δεύτερες θέσεις στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, ο Norris αποκάλεσε μεν εξαιρετική την Κυριακή για τη McLaren, αλλά πιστεύει επίσης ότι δε θα έχει ανάλογες πιθανότητες να διεκδικήσει νίκη στις εναπομείνασες πίστες.

«Αν πιστεύω ότι οι καλύτερες ευκαιρίες μας έχουν παρέλθει; Θα έλεγα ναι. Πιστεύω ότι το Κατάρ ήταν η καλύτερη ευκαιρία μας να κερδίσουμε αγώνα. Και το’χασα εκεί,» σχολίασε ο οδηγός.

«Δε θέλω να πω όχι, δε μου αρέσει να λέω ποτέ. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν υψηλής ταχύτητας πίστες, στιλ Suzuka, στιλ Κατάρ, που να απομένουν, και εκεί είναι που είμαστε δυνατοί.

Δε νομίζω ότι έρχονται καλές πίστες για εμάς. Νομίζω ότι οι καλύτερες έχουν περάσει. Απλά θέλω να ελπίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα και νομίζω ότι ακόμα μπορούμε να δώσουμε μάχη για το βάθρο, αλλά αυτοί οι τύποι είναι πολύ γρήγοροι για μένα.»

Η απαισιοδοξία, αν θέλετε, του Norris στηρίζεται στην αδυναμία που έχει επιδείξει φέτος στις αργές στροφές η McLaren, αδυναμία που εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα ακόμα και μετά την εντυπωσιακή ανάκαμψη της ομάδας στο μέσο της σεζόν. Μεξικό, Βραζιλία, Las Vegas και ΗΑΕ είναι οι αγώνες που απομένουν και όλες οι πίστες είναι δυνητικά προβληματικές σε αυτόν τον τομέα, αν και όχι στον ίδιο βαθμό.

«Αν βλέπατε στο GPS πόσο κακοί είμαστε στις χαμηλές ταχύτητες, δεν ανυπομονώ να πάω στη Βραζιλία. Νομίζω ότι θα είμαστε αισχροί εκεί. Το Vegas και το Abu Dhabi είναι πιθανότατα τα καλύτερα.»

Η αδυναμία αυτή της McLaren ήταν αρκετά χτυπητή στη φουρκέτα της στροφής 11 του Austin και είναι κάτι που ο Andrea Stella έχει παραδεχτεί – και αποδεχτεί – ότι δεν μπορεί να διορθωθεί μέχρι το 2024.

Πάντως, όπως προειπώθηκε, δεν είναι όλες οι πίστες που απομένουν στο φετινό πρόγραμμα το ίδιο γεμάτες με αργές στροφές και ειδικά το Las Vegas είναι μια νέα προσθήκη που δείχνει συνολικά να είναι μια αρκετά υψηλής ταχύτητας χάραξη. Θα δούμε σύντομα στην πράξη αν η McLaren θα καταφέρει να βρει πατήματα εκεί ή στην ανανεωμένη και ταχύτερη χάραξη του Abu Dhabi.

Πηγή: motorsport.com


f1fan.gr