Οι σκέψεις του προπονητή της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ρόμπι Κιν, για το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τους «16» του Conference League.

Με προπόνηση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ολοκλήρωσε η Μακάμπι Τελ Αβίβ την προετοιμασία της για το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, για τη φάση των «16» του Conference League. Οι Ισραηλινοί ταξίδεψαν το πρωί της Τετάρτης (6/3) για την Αθήνα και ως είθισται την παραμονή του αγώνα προπονήθηκαν στην αντίπαλη έδρα.

Πρόκειται για ένα ιστορικό παιχνίδι για τη Μακάμπι, καθώς οι Ισραηλινοί προκρίθηκαν για πρώτη φορά στη φάση των «16» ευρωπαϊκής διοργάνωσης και συνεπώς έχουν «τρυπήσει» ήδη το ταβάνι τους. Βέβαια ο μεγάλος στόχος τους είναι η επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά από μια τριετία κυριαρχίας της Μακάμπι Χάιφα. Είναι η προτεραιότητα του κόσμου και της διοίκησης. Παρόλο που η ομάδα του Ρόμπι Κιν εμφανίζεται ως αουτσάιντερ αυτό δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολη αποστολή.

Όπως προκύπτει από το Ισραήλ ο άπειρος αλλά ανερχόμενος Ιρλανδός κόουτς δεν σκοπεύει να κάνει εκπλήξεις στην ενδεκάδα του και η «τεσσάρα» επί της Μακάμπι Πέταχ Τίκβα ήταν μια… πρόβα. Ο Μισπάτι αναμένεται να είναι στα δοκάρια και ο κεντρικός χαφ Σαχάρ θα αγωνιστεί σε ρόλο δεξιού μπακ. ΝάχμιαςΜπαλντάσα θα είναι το δίδυμο στο στόπερ και ο Ρεβίβο αριστερά. Υπάρχει ένα ανοιχτό παράθυρο για το δεξί άκρο της άμυνας, καθώς υπάρχει τόσο η επιλογή της επιστροφής του Κοέν που είναι και η φυσική του θέση, όσο και το ενδεχόμενο της μετατόπισης τους στόπερ Νάχμιας σε ρόλο δεξιού μπακ. Σε αυτό το σενάριο ο Σαμπορίτ θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας. Ο Ισπανός τις τελευταίες ημέρες ήταν εκτός με ενοχλήσεις, όμως είναι έτοιμος για τον αγώνα στο Φάληρο.

Ο Φαν Οφερίμ θα είναι το εξάρι, με τους Πέρετς και Κανικόφσκι ως εσωτερικούς χαφ. Ο Πέρετς μπορεί να μην κάνει την καλύτερη του σεζόν αλλά είναι ένας χαφ με μεγάλη ποιότητα και ικανότητα στο σκοράρισμα. Στα άκρα ο Νταβίντα είναι σε καλή κατάσταση, ενώ ο Μίλσον επέστρεψε… αγριεμένος από το Copa Africa. O Ανγκολέζος είναι ένας ταχύτατος εξτρέμ, που δημιουργεί χώρους και φάσεις τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συμπαίκτες του, ενώ βρίσκεται σε καλή κατάσταση, καθώς έχει σκοράρει και στα τρία τελευταία παιχνίδια.

Φυσικά στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Εράν Ζάχαβι. Ο σταρ της ομάδας, ο αρχηγός της και ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής. Ο 37χρονος επιθετικός έχει 22 γκολ και επτά ασίστ σε 37 εμφανίσεις του μέσα στη σεζόν, ενώ στο Conference League έχει σκοράρει συνολικό δέκα φορές σε 12 ματς για τα προκριματικά και τη φάση των ομίλων.

Η αναμενόμενη ενδεκάδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ (4-3-3): Μισπάτι – Σαχάρ, Ναχμιάς, Μπαλτάξα, Ρεβίβο – Πέρετς, Φαν Οφερίμ, Κανικόφσκι – Ντάβιντα, Ζάχαβι, Μίλσον



gazzeta.gr