Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat στέκεται στον Ματίας Λεσόρ που έκανε σμπαράλια την άμυνα της Ρεάλ, αλλά και στην επίδραση του Σλούκα στα τελευταία λεπτά.

Οι… πράσινοι δείχνουν ικανοί να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας στο τέλος της regular season, ειδικά αν κάνουν εμφανίσεις ανάλογες με αυτή που έκαναν μέσα στη Μαδρίτη.

Η ομάδα του Αταμάν πραγματοποίησε ένα από τα κορυφαία της ματς μέσα στη σεζόν και υπέταξε την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ρεάλ Μαδρίτης. Πήρε την τεράστια νίκη ο Παναθηναϊκός ΑΚTOR με 97-86 και πάτησε για τα καλά στην τετράδα, εκεί όπου θέλει να παραμείνει και στη συνέχεια.

Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat ξεχωρίζει την επιβλητική παρουσία του θηρίου Ματίας Λεσόρ, αλλά και την ικανότητα του Κώστα Σλούκα να… μιλά στις κρίσιμες στιγμές.

Ο Λεσόρ… σμπαράλιασε την άμυνα της Ρεάλ με κάθε τρόπο

Το 5/5 του Λεσόρ στο transition

Ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού εξέθεσε την front line των Μαδριλένων, με το μέτρημα από τα καρφώματά του να… χάνεται. Ο Λεσόρ τελείωσε το ματς με 26 πόντους (12/18 δίποντα), 2/2 βολές, μαζί με 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 29:24. Με τους πόντους του να αποτελούν ρεκόρ καριέρας. ‘Εκανε ότι ήθελε στη Μαδρίτη και εξέθεσε ανεπανόρθωτα τόσο τον Πουαριέ όσο και τον Ταβάρες.

Βρήκε λύσεις με κάθε τρόπο και ο Τσους Ματέο δεν κατάφερε να κάνει κάτι για να του κόψει τη φόρα. Πραγματικός οδοστρωτήρας. Αρχικα ήταν άχαστος στο transition. Βοήθησε αρκετά την ομάδα του στον αιφνιδιασμό και μάλιστα κατάφερε να φτιάξει και μόνος του φάσεις. Κατάλαβε τις πάσες των αντιπάλων και βγήκε γρήγορα για να κλέψει και να πατήσει το γκάζι για να καρφώσει ανενόχλητος. Είχε 5/5 στο transiton και μάλιστα τελείωσε όλες τις φάσεις του με καρφώματα.

Είτε βγήκε μόνος του μετά από δικό του κλέψιμο, είτε έτρεξε σωστά το γήπεδο για να δεχθεί την πάσα συμπαίκτη του και να τελειώσει τη φάση.

Τα τρία pick n’ roll με τον Ναν

Ο Λεσόρ βρήκε πόντους κοντά στο καλάθι και μέσω των pick n’ roll που έστησαν οι συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια του ματς. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, τα pick n’ roll που έστησε ο εξαιρετικός φέτος Ναν. Ο Λεσόρ βρήκε έξι πόντους μετά από pick n’ roll. Και στις τρεις περιπτώσεις, την ασίστ την έβγαλε ο Ναν. Μάλιστα σε μία εξ αυτών, η φάση τελείωσε με αδιανόητο alley oop, με τους δύο να το πανηγυρίζουν στη συνέχεια με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.

Η συνεργασία τους δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Ματέο και έβγαλε σε ανισορροπία τη Ρεάλ που δεν βρήκε το αντίδοτο για να σταματήσει τις κινήσεις του Λεσόρ. Ο Ναν έδειξε πως εκτός από φοβερός σκόρερ, μπορεί να γίνει και τιμιότατος δημιουργός, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες.

O Σλούκας… έκοψε τα πόδια της Ρεάλ

Τα τρίποντα του Σλούκα στο τελευταίο πεντάλεπτο

γη

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Σλούκα και για την ικανότητα που έχει να… μιλά στα κρίσιμα, να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα. Ο Έλληνας γκαρντ έχει την ποιότητα και την εμπειρία να σε… σκοτώσει στα θρίλερ και να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Και το έκανε κόντρα στη Ρεάλ. Πέτυχε δύο μεγάλα τρίποντα, κατεβάζοντας την ορμή της Ρεάλ και χάλασε το μυαλό της.

Αρχικά πήρε το screen του Λεσόρ για να σκοράρει από τις 45 μοίρες για το 74-78, 4μιση λεπτά για το τέλος. Και στη συνέχεια και πάλι εκμεταλλεύτηκε τον χώρο που του έδωσε ο Λεσόρ για να το μπουμπουνίσει από την κορυφή και να κάνει το 74-83. Eνδιάμεσα έβαλε και δύο βολές για το 74-80.

Με άλλο λόγια ο Σλούκι Λουκ μετέτρεψε μόνος του το 74-75 σε 74-83. Φοβερός. Έδωσε τις λύσεις στα κρίσιμα, στην πιο σημαντική στιγμη του ματς, εκεί όπου η Ρεάλ έδειχνε να αποκτά ψυχολογία και έβαλε τον κόσμο της στην εξίσωση. Αλλά τα τρίποντα του Σλούκα της έκοψαν τα πόδια.

Ο καθοριστικός Γκριγκόνις και ο Ναν

Το λιθαράκι του στη νίκη των πράσινων έβαλε και ο Γκριγκόνις. Για άλλη μια φορά ο Λιθουανός αποδείχθηκε καθοριστικός. Τελείωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους, αλλά τα σπουδαία τα κρατούσε για τα τελευταία λεπτά.

Είχε 8 πόντους στα τελευταία 3:15, βάζοντας δύο τεράστια τρίποντα και δύο βολές. Το πρώτο μετά την πάσα του Λεσόρ, σηκώθηκε από τις 45 μοίρες κι έγραψε το 80-88, 2:10 για το τέλος. Και το δεύτερο έβαλε την… ταφόπλακα στη Ρεάλ, αφού βρήκε στόχο για το 83-95 στα 40 δευτερόλεπτα για τη λήξη.

Ο Γκριγκόνις έβαλε ξανά τα μεγάλα σουτ, διώχνοντας την αμφιβολία για το ποιος θα πάρει τη νίκη. Σημαντική η συμβολή του σε άλλο ένα εκτός έδρας ματς, αφού είχε πετύχει και το σουτ νίκης κόντρα στη Μονακό.

Φυσικά σε άλλο ένα ματς έδωσε λύσεις επιθετικά ο Ναν που τελείωσε με 17 πόντους και 7 ασίστ. Για ακόμη μια φορά ήταν ασταμάτητος σε ορισμένες φάσεις ένας εναντίον ενάς. Ίσως μέσα στους 1-2 κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη σε αυτόν τον τομέα.

Πάντως δείχνει πως ορισμένες φορές, δεν αρκεί η τέλεια άμυνα του αντιπάλου, αφού ότι και αν κάνει ο προσωπικός του φρουρός, εκείνος θα στείλει τη μπάλα στο διχτάκι. Αυτή είναι η ποιότητα του και δεν σταματά να κάνει τη διαφορά.





gazzeta.gr