Ο Charles Leclerc δήλωσε ότι πίστευε πως θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο στον Fred Vasseur να αλλάξει τη Ferrari αφότου ανέλαβε επικεφαλής.

Έχοντας στο παρελθόν ηγηθεί των Renault και Sauber, ο Vasseur διορίστηκε στη Scuderia τον Δεκέμβριο του 2022, ως αντικαταστάτης του Mattia Binotto.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Vasseur τοποθέτησε τον Enrico Cardile στη θέση του τεχνικού διευθυντή, απέπεμψε τον Laurent Mekies από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή και πρόσφατα εξασφάλισε τις υπηρεσίες του Lewis Hamilton από το 2025.

Οι αλλαγές που έχει φέρει ο Γάλλος οδήγησαν τον Leclerc στο να σχολιάσει ότι ο νέος επικεφαλής έχει χρειαστεί λιγότερο του αναμενομένου για να κατανοήσει πως λειτουργεί η ομάδα και να επιβληθεί με τη δική του προσέγγιση.

Ερωτώμενος πόσο έχει αλλάξει η Ferrari υπό τον Vasseur, ο Μονεγάσκος δήλωσε: «Πολύ. Όταν ο Fred ήρθε, περίμενα ότι θα του έπαιρνε κάποιο χρόνο πριν τελικά εγκλιματιστεί σε αυτήν τη νέα θέση.

Είναι μια τεράστια ομάδα με πολλή ιστορία – υπάρχουν πράγματα που γίνονται με τον ίδιο τρόπο για 15 ή 20 χρόνια,» συνέχισε ο οδηγός. «Οπότε, όταν έρχεσαι εκεί, πρέπει να καταλάβεις πως λειτουργεί ο κόσμος, οι Ιταλοί και γενικά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί μια ομάδα σαν τη Ferrari.

Νομίζω ότι ο Fred τα κατάλαβε πολύ, πολύ γρήγορα και πέρασε το όραμά του στην ομάδα πολύ γρήγορα και έχει ξεκάθαρες ιδέες για το τι θέλει να πετύχει και πως θέλει να πετύχει αυτά τα πράγματα.»

Ο Vasseur έχει επίσης καλή σχέση με τον Leclerc μέσω της ART, της οποίας ο οδηγός ήταν μέρος στο GP2 το 2016, και της Sauber, με την οποία ο Μονεγάσκος έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2018. Ο Hamilton έχει επίσης περάσει από την ART το 2006 και έχει ειπωθεί ότι αυτό έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Βρετανού για μεταγραφή.

Η σχέση αυτή, κατά τον Leclerc, έχει επιτρέψει μια ειλικρινή συνεργασία ανάμεσα στους δύο τους, με τον ίδιο να είναι «πλήρως ευθυγραμμισμένος» με το σχέδιο του Vasseur για να φέρει την επιτυχία στη Ferrari.

«Προφανώς έχω μια πολύ καλή σχέση με τον Fred και πάντα ήμασταν πολύ ανοιχτοί με τον τρόπο που θέλαμε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα και τον τρόπο που θέλαμε να προσεγγίσουμε αυτήν τη νέα μέθοδο δουλειάς.

Είμαι πλήρως ευθυγραμμισμένος με το όραμα που έχει ο Fred για την ομάδα μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα. Αυτό έχει επίσης υπάρξει μέρος των συζητήσεών μου όταν θέλω να ανανεώσω το συμβόλαιο.

Όσο και αν αγαπώ τη Ferrari και νομίζω ότι όλοι το ξέρουν αυτό, ήταν σημαντικό για μένα να υπογράψω ξανά σε μια ομάδα που εμπιστεύομαι. Και αυτό ίσχυε οπωσδήποτε.»

Πηγή: motorsport.com


f1fan.gr