Μετά από τον αποκλεισμό του Κάρλος Αλκαράθ από τον Νο135 του κόσμου Φάμπιαν Μαρόζαν, ήρθε μια ακόμη έκπληξη με τον εκπληκτικό Αργεντινό Φεντερίκο Σερούντολο να επικρατεί του Γιάνικ Σίνερ και μάλιστα με ανατροπή, 6-7(3), 6-2, 6-2 εξασφαλίζοντας την παρθενική του παρουσία σε προημιτελικό ATP Masters 1000 σοκάροντας το ιταλικό κοινό στο κεντρικό court.

O Αργεντινός και Νο31 του κόσμου έπαιξε εξαιρετικά στα τελευταία 2 sets, όπου και παραχώρησε μόλις 4 games στον Σίνερ που πλήρωσε την τραγική μέρα που βρέθηκε πίσω από το service. 

Στο 1ο set ο Σίνερ έφτασε πρώτος δύο φορές σε break (1-0, 6-5), αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Σερούντολο κατάφερε να βρει απαντήσεις ισοφαρίζοντας σε 2-2 και 6-6 στερώντας στον Ιταλό να κλείσει το set το οποίο και οδήγησε σε tie-break. 

Εκεί ο Ιταλός ήταν εξαιρετικός και με 2 mini-break έφτασε στο 6/1 κάνοντας λίγο αργότερα το 7/3, αλλά και το 1-0 στο παιχνίδι. 

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Σερούντολο κυριάρχησε στο court. Στο 2ο set πήρε προβάδισμα με 3-0 έχοντας σπάσει δις το service του Σίνερ, ο οποίος στη συνέχεια πήρε το ένα πίσω (3-1), όμως με νέο break (5-2) και αμέσως μετά με εύκολο hold ο Αργεντινός έκανε το 1-1.

Το decider ξεκίνησε ιδανικά για τον Σερούντολο, ο οποίος βρήκε break στην αρχή (1-0) το οποίο εκμεταλλεύτηκε με ένα ακόμα εύκολο hold κάνοντας το 2-0. Το οριστικό “χτύπημα” για τον Σίνερ ήρθε στο 7ο game όπου δέχθηκε και πάλι break (5-2) με τον Σερούντολο να σφραγίζει την τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά της Ρώμης. 

Στους “8” θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος στο καλύτερό του παιχνίδι στη σεζόν επικράτησε του Λάσλο Τζέρε με 6-3, 6-1. 

ROME MASTERS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)




tennis24.gr