Ο Γιάνικ Σίνερ δεν κατάφερε να επεκτείνει το αήττητο σερί του τη φετινή χρονιά, γνωρίζοντας την πρώτη του ήττα μέσα στο 2024 μετά από 16 σερί νίκες στα τρία τουρνουά που έχει πάρει μέρος.

Ο πρωταθλητής του Australian Open 2024 και του ABN AMRO Rotterdam 2024, αν και ξεκίνησε ιδανικά τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στον υπερασπιστή του τίτλου, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις στο πιο σταθερό και επιθετικό παιχνίδι του Ισπανού, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με ανατροπή 1-6, 6-3, 6-2 και να χάσει την ευκαιρία να ανέβει στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

“Έγινα πολύ προβλέψιμος. Έκανα συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, κάτι που με επηρέασε και ψυχολογικά. Στο 1ο σετ έπαιξα πάρα πολύ καλά. Μετά, όταν βλέπεις τον αντίπαλό σου να δυσκολεύεται, προσπάθησα να μείνω σταθερός και να τον έχω συνέχεια σε κίνηση. Οπότε, έγινα πολύ προβλέψιμος. Νομίζω ότι αυτό είναι το μάθημα για σήμερα. Θα δουλέψουμε σε συγκεκριμένα σημεία και ελπίζω να επιστρέψω καλύτερος” είπε ο Σίνερ αμέσως μετά.

“Ακόμα κι έτσι, νομίζω ότι ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Και οι δυο παίξαμε πολύ καλά. Υπήρχαν κάποια πολύ διασκεδαστικά ράλι. Άξιζε να κερδίσει σήμερα και του εύχομαι καλή επιτυχία στον τελικό” πρόσθεσε ο 22χρονος.

Πλέον, ο Σίνερ ετοιμάζεται για το δεύτερο συνεχόμενο Masters της σεζόν που ξεκινάει στο Μαϊάμι, εκεί όπου πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό οπότε κι έχει να υπερασπιστεί 600 βαθμούς.

“Αυτή τη στιγμή, νιώθω τα πάντα στο σώμα μου. Είναι φυσιολογικό. Έτσι είναι το άθλημα και πρέπει να το δεχθείς. Είχα κάποια προβλήματα, μικρά θέματα αλλά ήταν εντάξει μέχρι το 3ο σετ. Ένιωσα έντονα τον αγκώνα μου και ήταν δύσκολο να σερβίρω στο 3ο σετ.

Κλείνοντας, ο Σίνερ έπλεξε για μια ακόμη φορά το εγκώμιο του Αλκαράθ: “Δυσκολεύει πολύ τα πράγματα όταν τον αντιμετωπίζεις. Ασκεί μεγάλη πίεση πάνω σου. Άλλαξε λίγο την τακτική του μετά το πρώτο σετ και είναι κάτι που πρέπει να προσέξω την επόμενη φορά. Πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα και να προσπαθήσω να τον κερδίσω ξανά”.

 

 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-9h)

 



tennis24.gr