Ο Fernando Alonso συγκαταλέγει τη φετινή σεζόν στις καλύτερές του, μια θέση που μέχρι τώρα κατείχε μόνο το 2012, χρονιά όπου ο Ισπανός έχασε πάνω στο νήμα το πρωτάθλημα με τη Ferrari.

Στην 4η θέση του Πρωταθλήματος Οδηγών τερμάτισε φέτος ο Alonso, έχοντας φοβερή εκκίνηση στο 2023 με την Aston Martin, η οποία μετουσιώθηκε σε 6 βάθρα στους πρώτους 8 αγώνες. Στο ξεκίνημα, ο Ισπανός έθετε ισχυρή υποψηφιότητα για τη 2η θέση, πίσω μόνο από τον άπιαστο Max Verstappen.

Ωστόσο, η βελτίωση των McLaren, Ferrari και Mercedes, μαζί με την σχετική πτώση της AMR23, έφεραν εν τέλει τον Alonso 4ο, στην ισοβαθμία να υπερτερεί του Charles Leclerc, ενώ ήταν και μόλις ένα βαθμό μπροστά από τον Lando Norris.

Ο 42χρονος θεωρεί πως το 2023 ήταν η καλύτερή του σεζόν μαζί με το 2012, όταν και έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο αγώνα στη Βραζιλία, ωστόσο δεν κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο των Sebastian Vettel και Red Bull, έχοντας μάλιστα και υποδεέστερο μονοθέσιο.

“Είμαι ικανοποιημένος με την προσωπική μου επίδοση. Θεωρώ πως, μαζί με το 2012, είναι η καλύτερή μου σεζόν οδηγικά και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος με τα πάντα, είχα κίνητρο, ήμουν σε καλή φυσική κατάσταση και απέδιδα ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις ενίοτε”, σχολίασε επί του θέματος ο Alonso.

Όταν ρωτήθηκε για το ποιους αγώνες ξεχώρισε από τη φετινή χρονιά, ο Ισπανός απάντησε: “Bahrain, Monaco, Καναδά, Monza και Βραζιλία είναι οι κορυφαίοι 5 αγώνες μου για φέτος. Και βάζω σκόπιμα τη Monza επειδή ήρθα 9ος εκεί. Δεν ανέβηκα στο βάθρο, δεν ήταν μια εμφάνιση που θα θυμάται ο κόσμος, όπως πιθανώς εκείνη την ημέρα είχαμε το πιο αργό ή το δεύτερο πιο αργό μονοθέσιο στην πίστα. Το να βαθμολογηθώ σε έναν τέτοιο αγώνα ήταν πολύ καλό”.

Ο Alonso εκτιμά πως τα ξέφρενα πανηγύρια της ομάδας του σε καθένα από τα 8 συνολικά φετινά του βάθρα είναι μεταδοτικό και θεωρεί πως αυτό το ηθικό θα πρέπει να μεταφερθεί και στο 2024, όταν και θα έχει φθαρεί το πρωταρχικό αίσθημα των βάθρων.

“Το πέρασα και στο παρελθόν, όμως θεωρώ πως η ομάδα ίσως είναι νέα σε αυτό το συναίσθημα”, συνέχισε ο Alonso. “Είχαν κάποια καλά αποτελέσματα ως Force India και Racing Point. Το να είναι σταθερά στις θέσεις του βάθρου και να πολεμούν στο υψηλότερο επίπεδο είναι κάτι πρωτάκουστο για πολλά από τα παιδιά”.

“Θεωρώ πως το απολαμβάνουν περισσότερο από τις άλλες ομάδες και περισσότερο απ’ ό,τι έχω ζήσει κατά το παρελθόν εγώ. Αυτό ήταν μεταδοτικό και η ενέργεια αυτή ήταν πολύ ωραίο θέαμα. Γιορτάζουμε κάθε καλό αποτέλεσμα ως νίκη και αυτή η κατάσταση είναι σημαντικό να συνεχιστεί και του χρόνου”.

Πως θα παραταχθεί άραγε η ομάδα του χρόνου με την AMR24; Θα μπορέσει άραγε ο Ισπανός να δείξει ξανά, με ένα γρήγορο μονοθέσιο, τα δείγματα του οδηγικού του ταλέντου που τον κρατάνε στον αφρό για πάνω από δύο δεκαετίες;

f1fan.gr