Ο Fernando Alonso επιμένει πως δεν πρόκειται να αφήσει άλλους να “καθορίσουν τη μοίρα” του, παραμένοντας πλήρως υπεύθυνος ο ίδιος για την καριέρα του στη F1.

Ο Ισπανός, έχει πρόσφατα δηλώσει πως, σε πρώτο στάδιο, θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα παραμείνει συνολικά στο άθλημα από του χρόνου ή όχι. Κατόπιν, θα κοιτάξει τις επιλογές που υπάρχουν για τον ίδιο το 2025, με την παραμονή στην Aston Martin να είναι προτεραιότητά του.

Η αναχώρηση του Lewis Hamilton για τη Ferrari άφησε κενή θέση στη Mercedes για την επόμενη σεζόν. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι φήμες που θέλουν τον Max Verstappen να ζυγίζει μια πιθανή αποχώρηση από τη Red Bull, κάτι που επίσης θα άνοιγε πιθανές ευκαιρίες για τον 42χρονο Alonso.

Ωστόσο, ο ίδιος ο οδηγός επιμένει ακλόνητα πως δεν πρόκειται να βασιστεί σε άλλους ανθρώπους για να αποφασίσουν για τον ίδιο, και θα κάνει ό,τι ταιριάζει περισσότερο σε αυτόν.

“Πάντα σκεφτόμουν με αυτό τον τρόπο”, δήλωσε ο Alonso. “Μερικές φορές με βοήθησε, άλλες με πλήγωσε, το να είμαι εγώ υπεύθυνος της μοίρας μου. Επέλεξα πότε να φύγω από μια ομάδα, πότε να πάω. Επέλεξα πότε να σταματήσω τη F1. Και επέλεξα και το πότε θα επιστρέψω”.

“Πλέον, θα επιλέξω και το τί θα κάνω του χρόνου. Δεν πρόκειται να ακολουθήσω αυτό που κάνουν οι άλλοι, και δεν θα μου υποδείξουν τη μοίρα μου. Θα το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Καλώς ή κακώς, έτσι είμαι”.

Ο Alonso εξήγησε πως η φιλοσοφία του δεν ήταν κάτι που ήρθε με την ηλικία και την εμπειρία, υπογραμμίζοντας μάλιστα την επιλογή του να φύγει από μια πρωταθλήτρια Renault το 2006 για να πάει στη McLaren, παρά το γεγονός πως είχε έναν επιπλέον χρόνο στο συμβόλαιό του με το Enstone.

“Ήμουν νέος. Κέρδισα τον πρώτο τίτλο (το 2005), και υπέγραψα με τη McLaren”, συνέχισε ο Ισπανός. “Και το ανακοινώσαμε έναν χρόνο πριν πάω εκεί. Ήμουν 24 τότε. Δεν έχει αλλάξει λοιπόν με την ηλικία αυτό”.

Στη Jeddah, ο Alonso άφησε να εννοηθεί πως στις προσεχείς εβδομάδες θα έπαιρνε την απόφαση αναφορικά με το εάν θα συνεχίσει ή όχι το 2025 να τρέχει. Σχολίασε, μάλιστα, πως από τις δηλώσεις αυτές, 10 περίπου μέρες πριν, δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη, καθώς έχει σε πρώτο πλάνο την εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου.

“Δεν άλλαξαν πολλά”, συνέχισε ο Alonso. “Και δεν πρόκειται να αλλάξει στους προσεχείς αγώνες. Δεν θέλω να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι, γιατί πιστεύω πως θα είναι άδικο για εμένα και την ομάδα, καθώς ίσως έχουν άλλες επιλογές διαθέσιμες και ούτω καθεξής”.

“Αλλά δεν θέλω και να βιαστώ επίσης και να πάρω μια απόφαση εν θερμώ για του χρόνου. Προσηλώνομαι πλέον σε αυτά που μου αρέσουν, δοκιμάζοντας το μονοθέσιο μετά τα όσα μάθαμε από τους πρώτους αγώνες. Όλα μου προκαλούν τόσο ενθουσιασμό για την απόδοση του μονοθεσίου, που εάν πρέπει να σκεφτώ την επόμενη σεζόν λέω ‘δεν είναι η σωστή στιγμή τώρα να σκεφτείς’”.

Τέλος, ο Alonso στάθηκε εκ νέου στην προτεραιότητα που δίνει στο project της Aston Martin, υπό την προϋπόθεση πως εν τέλει επιλέξει να συνεχίσει στη F1.

“Όπως είπα και στην παρουσίαση του μονοθεσίου, όταν λάβω την απόφαση αυτή, το πρώτο γραφείο στο οποίο θα χτυπήσω την πόρτα θα είναι αυτό της Aston Martin”, συνέχισε ο 42χρονος.

“Και αυτή (η Aston Martin) θα είναι η προτεραιότητά μου, είμαι πιστός σε αυτούς, και ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσαν δύο χρόνια πριν”.

“Και εάν φτάσουμε σε συμφωνία, τότε θα έχει παρθεί πρώτη η απόφαση ότι θέλω να συνεχίσω να τρέχω. Εάν δεν συμφωνήσω με την Aston, τότε θα κοιτάξω αλλού. Πρόκειται όμως για μια δεύτερη ευκαιρία”.


f1fan.gr