Με την ημιτελική φάση στο ανδρικό ταμπλό συνεχίζεται η δράση στην Καλιφόρνια, που θα διεξαχθούν το βράδυ του Σαββάτου (16/3) στο Stadium 1 του Indian Wells Tennis Garden. Σίνερ και Αλκαράθ θα ριχτούν πρώτοι στη “μάχη”, και μετά θα ακολουθήσει η αναμέτρηση των Τόμι Πολ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που θα κλείσει και το πρόγραμμα.

Το πρώτο παιχνίδι αποτελεί και επανάληψη του περσινού ημιτελικού της ATP Masters 1000 διοργάνωσης των ΗΠΑ. Ο 20χρονος Ισπανός είχε επιβληθεί με 7-6(4), 6-3 για να περάσει στον μεγάλο τελικό, και εν συνεχεία να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Αμφότεροι έχουν αναμετρηθεί 7 φορές στο παρελθόν, και ο 22χρονος Ιταλός προηγείται με 4-3 στις νίκες. Θα είναι η πρώτη φετινή τους συνάντηση στο Tour, και ο Σίνερ έχει πάρει τα 2 τελευταία τους παιχνίδια, που ήταν ξανά σε ημιτελικούς (Μαϊάμι και Πεκίνο).

Παράλληλα, όμως, με το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (17/3), διακυβεύεται και το No2 της παγκόσμιας κατάταξης. Τώρα βρίσκεται εκεί ο Καρλίτο, που υπερασπίζεται και τον τίτλο του, ωστόσο αν ηττηθεί από τον Σίνερ απόψει, τότε θα υποχωρήσει στο No3.

Ο Ιταλός είναι σε δαιμονιώδη φόρμα από το ξεκίνημα της χρονιάς, μετρώντας σερί 16 νικών σε Μελβούρνη, Ρότερνταμ και Καλιφόρνια, και είναι έτοιμος να κάνει ότι δεν έχει καταφέρει κανένας συμπατριώτης του από το 1973, όταν και θεσπίστηκε το ATP Ranking.

Από την άλλη ο Αλκαράθ θέλει να επιστρέψει στους τελικούς μετά τον περασμένο Αύγουστο και το Σινσινάτι, αλλά και φυσικά στις κατακτήσεις τίτλων. Αν διατηρήσει τα σκήπτρα του, τότε θα παραμείνει στο κυνήγι του Νόβακ Τζόκοβιτς, με τη διαφορά μειωμένη πλέον.

Στον έτερο ημιτελικό θα “μονομαχήσουν” για μια θέση στον τελικό οι Τόμι Πολ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Ο No4 του κόσμου είναι το φαβορί για την πρόκριση, ωστόσο ο Αμερικανός δε βρίσκεται τυχαία ως εδώ, και αναμένεται να έχει την πλήρη στήριξη του κοινού.

Ο 27χρονος Ρώσος ξεκίνησε τη χρονιά φτάνοντας ως τον τελικό του Australian Open, όμως στο Ντουμπάι έφτασε ως τα ημιτελικά. Θέλει να επιστρέψει σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, και θα έχει σύμμαχό του και την παράδοση απέναντι στον Πολ, μετρώντας ήδη 2/2 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Stadium 1:
Γιανίκ Σίνερ – Κάρλος Αλκαράθ 22:30 GR
Τόμι Πολ – Ντανιίλ Μεντβέντεφ 00:30 GR

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)



tennis24.gr