Ο Tom Clarkson πιστεύει πως δύο είναι οι πιθανές εκδοχές για τις επερχόμενες αναβαθμίσεις της Mercedes, με τα Ασημί Βέλη να φέρνουν το μεγάλο πακέτο που προοριζόταν για την Imola, στο GP του Μονακό.

Έχοντας αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγή σχεδιαστικής φιλοσοφίας, μετά και τα πρώτα δείγματα του 2023 που την είδαν να μένει εκ νέου πίσω από τη Red Bull, στη Mercedes περίμεναν με προσμονή το Grand Prix της Emilia Romagna, ώστε να φέρουν το πρώτο μεγάλο τους πακέτο αναβαθμίσεων και να δουν σε ποιο σημείο βρίσκονται.

Ωστόσο, με τον αγώνα να αναβάλλεται λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών, η Mercedes, όπως και η Ferrari, κλήθηκαν να λάβουν μια απόφαση σχετικά με το τί θα γίνει με τις αναβαθμίσεις που περίμεναν.

Δεδομένου ότι επόμενος αγώνας είναι το Μονακό, μια ιδιαίτερη πίστα με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για τις όποιες δοκιμές, και μηδενική αντιπροσωπευτικότητα σε σχέση με τις άλλες πίστες, η Ferrari αποφάσισε να καθυστερήσει τις δικές της αναβαθμίσεις για τη Βαρκελώνη, που ακολουθεί μετά το Πριγκηπάτο.

Ωστόσο, στη Mercedes πήραν άλλο δρόμο, επιλέγοντας να φέρουν κανονικά τις αναβαθμίσεις στον ιστορικό αγώνα που γίνεται αυτό το τριήμερο, μια τολμητή κίνηση βάσει όσων διακινδυνεύονται.

Προσκεκλημένος στο F1 Nation podcast, ο Clarkson, δημοσιογράφος της Formula 1, εκτιμά πως η απόφαση αυτή από το Brackley αποδίδεται είτε σε σιγουριά εντός της ομάδας πως οι αναβαθμίσεις θα δώσουν αρκετό ρυθμό, ακόμα και σε μια πίστα σαν το Μονακό ή σε απελπισία για βελτίωση των εμφανίσεων, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα να φέρνουν τη W14 αρκετά μακριά από την RB19, εξαλείφοντας τα κέρδη που είχαν επιτευχθεί πέρυσι.

Μου προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον που η Mercedes θέλει να φέρει αυτά τα εξαρτήματα στο Μονακό, επειδή το προφανές είναι να κάνεις αυτό που έκανε η Ferrari και να καθυστερήσει τα πάντα για μια εβδομάδα. Υπάρχουν τόσα ρίσκα γύρω από το Μονακό. Δείτε τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί όλα αυτά τα χρόνια. Μπορεί απλά να ξύσεις ελάχιστα μια μπαριέρα και αυτό να σε βγάλει εκτός αγώνα ή να προκαλέσει ζημιά σε ένα νέο εξάρτημα”.

“Έτσι, το γεγονός πως η Mercedes φέρνει αυτές τις αναβαθμίσεις θεωρώ πως μπορεί να σημαίνει ένα από τα δύο: είτε επειδή είδαν στον προσομοιωτή πως θα βρουν πολύ χρόνο και αξίζει να τα φέρουν στην πίστα επειδή θα κερδίσουν ίσως και μισό δευτερόλεπτο στον γύρο είτε πρόκειται για σημάδι απελπισίας για τις αναβαθμίσεις και θέλουν να δουν τα αποτελέσματα αυτών το συντομότερο δυνατό”.

“Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από αυτά τα δύο”.

Ο Clarkson θεωρεί πως από την ομάδα θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους Lewis Hamilton και George Russell να μην πάρουν ρίσκα στο Μονακό, ώστε να υπάρχει η ευκαιρία η ομάδα να πάρει έστω μια βασική κατανόηση περί των αναβαθμίσεών της.

“Το καλό είναι πως έχουν δύο πολύ αξιόπιστους οδηγούς”, συνέχισε ο Clarkson.

“Έτσι, εάν υπάρχουν δύο οδηγοί που δεν φοβάσαι μήπως τρακάρουν στο Μονακό, είναι οι Lewis Hamilton και George Russell”.

“Υπάρχουν, όμως, μεγάλα ρίσκα γύρω από τις αναβαθμίσεις αυτές και είμαι περίεργος να δω πως θα εξελιχθεί αυτό. Δεν πρόκειται να λάβουμε εικόνα για τον ρυθμό του μονοθεσίου στις γρήγορες καμπές, επειδή στο Μονακό δεν υπάρχουν τέτοιες”.

“Θα τους επιτρέψει να σιγουρευτούν πως πέτυχαν τα βασικά σημεία, όπως το κομμάτι της ψύξης”.


f1fan.gr