Ο Fernando Alonso δήλωσε πως θα υπάρξουν “συνέπειες” για όσους διέδιδαν αβάσιμες φήμες πως επίκειται αποχώρηση του Ισπανού από την Aston Martin, για λογαριασμό της Red Bull.

Τις ημέρες μετά το GP του Μεξικό, τα social media γέμισαν με οργασμό φημών πως ο Alonso στο τέλος του 2023 είτε θα αποχωρούσε από το άθλημα είτε θα πήγαινε στη Red Bull, στον απόηχο της εγκατάλειψης του Sergio Perez από τον αγώνα της πατρίδας του.

Η συγκεκριμένη φημολογία ξεκίνησε από τον δημοσιογράφο της Ισπανικής τηλεόρασης, Albert Fabrega, ο οποίος έκανε ένα αρκετά περίεργο tweet περί μιας μεγάλης ιστορίας που εξελίσσεται στα paddock.

Αν και ο Fabrega ουδέποτε έδωσε λεπτομέρειες για το περί τίνος πρόκειται, η δημοσίευσή του ξεκίνησε μια φρενίτιδα σχετικά με μεγάλες αλλαγές στην αγορά οδηγών, η οποία ενέπλεκε και τον Fernando Alonso.

Ενώ όμως, πλέον, έχουν απορριφθεί οι όποιες εικασίες πως ο Alonso ίσως αποχωρούσε από την Aston Martin στο τέλος της σεζόν, ο Ισπανός εξέφρασε ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του σήμερα, στη συνέντευξη τύπου ενόψει του Βραζιλιάνικου GP.

“Πρόκειται απλά για φήμες, τυπικές φήμες των paddock, από ανθρώπους που απλά προσπαθούν να διασκεδάσουν και να κερδίσουν κάποιους ακολούθους, τέτοιου τύπου πράγματα”, απάντησε ο Alonso όταν ρωτήθηκε σχετικά με την κατάσταση.

“Δεν παίζω όμως αυτό το παιχνίδι”.

Ο Alonso ξεκαθάρισε πως ένιωσε ότι οι ενέργειες κάποιων να απλώσουν φήμες, δεν ήταν κάτι σωστό, βλέποντας όλη την ιστορία με αρκετά αρνητικό μάτι.

“Δεν το απολαμβάνω επειδή ακόμα και σε αυτό το δωμάτιο, εκτιμώ ότι όλοι σας είστε δημοσιογράφοι, επαγγελματίες που βρίσκονται στη F1 για τόσα πολλά χρόνια. Κερδίζεις τον σεβασμό σου και έτσι θα έπρεπε να έχουν τα πράγματα. Έτσι, όλες οι φήμες έρχονται από κόσμο που δεν βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο, προσπαθεί να κάνει την πλάκα του και θεωρώ πως δεν είναι αστείο να παίζεις με τέτοια πράγματα”.

Αυτό που δυσαρέστησε έντονα τον Alonso ήταν οι σύνδεσή του με τη Red Bull ή το ότι έχανε την πίστα του στο project της Aston Martin, κάτι που αμφισβητούσε την πίστη του στην ομάδα του Lawrence Stroll.

“Φυσικά, αυτό το πράγμα κάνουν, αλλά θα σιγουρευτώ πως θα υπάρξουν συνέπειες”, συνέχισε ο Alonso, ωστόσο δεν επεκτάθηκε περαιτέρω στο τί είδους συνέπειες έχει στο μυαλό του.

Η Aston Martin περνά ένα δύσκολο φεγγάρι αυτή τη στιγμή, έχοντας αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες μετά το πακέτο αναβαθμίσεων που έφερε η ομάδα στο Austin. Ο Alonso, τόνισε πως ήταν σημαντικό να στέκεται ο κόσμος στην ευρύτερη εικόνα της προόδου που έχει πετύχει η ομάδα φέτος.

“Προφανώς, δεν είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί με το επιθυμητό. Και προσπαθούμε όλοι να φτάσουμε στο βέλτιστο επίπεδό μας, το οποίο προφανώς δεν είναι το τωρινό”.

“Αναλύουμε, ωστόσο, κάποιες από τις αναβαθμίσεις που πρόσφατα φέραμε. Στη Βραζιλία έχουμε Sprint format, έτσι ίσως είναι ένα πιο τυπικό τριήμερο για εμάς, χωρίς να πειραματιστούμε όσο τα τελευταία δύο”.

“Προφανώς, όμως, δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Ο Mike (Krack) δεν είναι ικανοποιημένος, κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με τις τελευταίες εμφανίσεις μας. Ταυτόχρονα, όμως, είπα λίγους αγώνες πριν, πως πριν 2 χρόνια η συγκεκριμένη ομάδα απαρτιζόταν από 250 ανθρώπους. Πλέον, βρισκόμαστε στη μετάβαση του να γίνουμε μελλοντικά διεκδικητής, με 800 άτομα δύναμη και νέο εργοστάσιο”.

“7 βάθρα φέτος, 200 παραπάνω βαθμοί από πέρυσι, όλα αυτά τα πράγματα που δεν αποτελούν την πρόσφατη εικόνα μας. Δεν θα έπρεπε να χαιρόμαστε, αλλά δεν μπορούμε επίσης να είμαστε και ιδιαίτερα δραματικοί για την κατάσταση αυτή όταν το πρωτάθλημα του 2023 έχει αποδειχτεί αρκετά καλή σεζόν για εμάς”.


f1fan.gr