Σε μεγάλο πρωταγωνιστή του Λατινοαμερικάνικου swing στο χώμα, εξελίχθηκε ο Σεμπάστιαν Μπαέζ καθώς μετά το ATP 500 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, κατέκτησε και το τελευταίο τουρνουά της σειράς στο Σαντιάγο της Χιλής.

Ο 22χρονος Αργεντινός, Νο21 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο3 του ταμπλό, χάλασε το πάρτι που είχαν στήσει οι Χιλιανοί την τελευταία Κυριακή και με μια σπουδαία ανατροπή επί του γηπεδούχου, Αλεχάντρο Τάμπιλο με 3-6, 6-0, 6-4, πανηγύρισε τον 6ο τίτλο της καριέρας του και δεύτερο στη σεζόν.

 

“Είμαι συγκινημένος γιατί στο ξεκίνημα του ματς, δεν αισθανόμουν πολύ καλά. Όλα ήταν διαφορετικά σήμερα. Το πρώτο σετ, το δεύτερο σετ και το τρίτο σετ. Ξεκίνησα χαμηλά και τελείωσα σε υψηλό επίπεδο. Θέλω απλά να το χαρώ με την ομάδα μου γιατί έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να είμαι εδώ και θέλουμε να ζήσουμε κι άλλες σπουδαίες στιγμές και να ανέβω στα rankings” είπε ο Μπαέζ στην τελετή απονομής.

Ο νεαρός Αργεντινός θα σημειώσει νέο ρεκόρ καριέρας τη Δευτέρα, ανεβαίνοντας στο Νο19 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ήταν η 9η συνεχόμενη νίκη του Μπαέζ στο tour, ολοκληρώνοντας το swing στη Νότιο Αμερική με ρεκόρ 13-2, έχοντας μια ημιτελική πορεία στη Κόρδοβα, προημιτελικά στο Μπουένος Άιρες και δύο τίτλους σε Βραζιλία και Χιλή.

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μπαέζ ήταν αυτός που έπρεπε στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα και έσωσε 8 στα 10 break points του αντιπάλου του.

Αφού έμεινε πίσω στα σετ, ο 23χρονος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, πήρε χωρίς απώλεια game το 2ο σετ και στο καθοριστικό κομμάτι του αγώνα, διατήρησε τη ψυχραιμία του παρ’ότι ο Τάμπιλο πήρε πίσω το break και δεν επέτρεψε στον Μπαέζ να σερβίρει στο 5-3 για τη νίκη, με τον Αργεντινό να πετυχαίνει ένα ακόμη break στο τελευταίο game του ματς.

 

 

CHILE OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW

 





tennis24.gr