Λίγα λόγια για τον Κάρλος Αλκαράθ είπε ο Γιανίκ Σίνερ, πριν μερικές μέρες στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Miami Open. Ο No3 του κόσμου είπε πως απολαμβάνει τα παιχνίδια κόντρα στον Ισπανό, και πως ελπίζει να ζουν τώρα την αρχή ενός υγιή ανταγωνισμού.

“Απολαμβάνω πραγματικά τους αγώνες μου με τον Κάρλος (Αλκαράθ). Ελπίζω πως τώρα άρχισε το rivarly, είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, και συνήθως οι αγώνες μας είναι καλοί. Και οι δύο βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο κορτ, και σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.

Εκτός του κορτ δε μιλάμε τόσο πολύ, επειδή ο καθένας έχει να κάνει τα δικά του πράγματα, αλλά στο κορτ είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, που μπορεί να σου δείξει πολλά από τις δεξιότητές του. Είναι πολύ συναισθηματικός, και έχει μαχητικό πνεύμα. Ασφαλώς όλοι είναι διαφορετικοί, όμως εγώ δε δείχνω εύκολα τα συναισθήματά μου στο κορτ, και αυτό λειτουργεί καλά για μένα.

Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος όταν πρόκειται να τον αντιμετωπίσει, και μου δίνει την ευκαιρία να το δω ως μια νέα εμπειρία, που θα μου δείξει σε ποιους τομείς πρέπει να βελτιώνομαι. Πέρυσι έχασα από τον Αλκαράθ στα ημιτελικά του Μαϊάμι. Τώρα απλώς προετοιμάζομαι κατάλληλα για το τουρνουά, και ελπίζω τουλάχιστον να καταφέρω την περσινή μου πορεία.”

Ο Σίνερ έκανε χθες την αγωνιστική του πρεμιέρα στο Μαϊάμι, αντιμετωπίζοντας στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου τον 28χρονο συμπατριώτη του, Αντρέα Βαβασόρι. Το ματς διακόπηκε στο πέμπτο game λόγω της επανεμφάνισης της βροχής, με τον Γιανίκ να προηγείται (3-2).



tennis24.gr