Ο επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella, αποκάλυψε γιατί η ομάδα έδωσε εντολή στους οδηγούς της να μην δώσουν μάχη ανάμεσα τους στους τελευταίους γύρους του Grand Prix του Κατάρ, αλλά τόνισε ότι ο Norris είχε το δικαίωμα να αμφισβητήσει την απόφαση αυτή.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, η McLaren κατέλαβε δύο θέσεις στο βάθρο με τον Piastri να τερματίζει δεύτερο και τον Norris τρίτο, μόλις 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον ομόσταυλο του. Η διαφορά τους ήταν πολύ μικρή στο τελευταίο κομμάτι του Καταριανού Grand Prix, με την ομάδα να μην επιτρέπει στον Βρετανό να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω.

Ο Stella εξήγησε τους λόγους πίσω από τη συγκεκριμένη επιλογή αναφέροντας τα εξής: “Οι οδηγοί μας βρέθηκαν σε παρόμοιο επίπεδο όλο το Σαββατοκύριακο, κινήθηκαν σε παρεμφερή ρυθμό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εκπληκτική επίδοση για την McLaren. O Lando ανέβηκε από την 10η θέση στο podium και δεν έπρεπε να ξεχάσουμε ότι το 2021 ήταν 4ος και μια αστοχία ελαστικού τον υποχρέωσε να τερματίσει 9ος. Οπότε, δεν θέλαμε να πάρουμε ένα επιπλέον ρίσκο.

Όταν οι οδηγοί τρέχουν στο όριο, υπάρχει κίνδυνος να υπερβούν τα όρια της πίστας γιατί χρησιμοποιούν πολύ τα kerbs. Γι’ αυτό, τους συμβουλεύαμε να μείνουμε μακριά από αυτά και να φέρουν με ασφάλεια τα μονοθέσια στον τερματισμό. Ο Lando ήταν πολύ υποστηρικτικός με την ομάδα μετά την καρό σημαία και αυτό δείχνει ότι οδηγοί μας χειρίζονται εξαιρετικά αυτές τις καταστάσεις.”

Παρά την χαρά του στο τέλος του αγώνα, ο Norris δεν ήταν ικανοποιημένος με την εντολή που δέχθηκε κατά τη διάρκεια αυτού. Ο Stella όμως δήλωσε ότι αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν τα πράγματα στη McLaren γιατί θέλουν να αφουκράζονται πάντα την οπτική των οδηγών.
“Θέλουμε να μας λένε την άποψη τους ώστε να επανεξετάζουμε την υπόθεση και στη συνέχεια να σέβονται αυτό που τους λέμε.”

Ο επικεφαλής της McLaren κλήθηκε να σχολιάσει επίσης την αντίδραση του Norris στην εξαιρετική επίδοση του Piastri όλο το τριήμερο.

“Ο Lando ξέρει ότι ο Oscar είναι ένα μοναδικό ταλέντο, που σπάνια συναντάς στην Formula 1. Αν και rookie συχνά βάζει πολύ ψηλά τον πήχη. Όταν όμως είναι κανείς πρωταθλητής σαν τον Lando, το βλέπει από την θετική γωνία και ως μια ευκαιρία να πιέσει ακόμα περισσότερο τον εαυτό του για να βελτιωθεί. Κάποιες φορές είναι άβολο, αλλά είναι ευχή και κατάρα να είσαι πρωταθλητής.”


f1fan.gr