Η McLaren επέστρεψε στη λυπηρή της πραγματικότητα στο Grand Prix του Miami, το οποίο της ανέτρεψε την πρόοδο που είχε πετύχει στο Μπακού, σύμφωνα με τον Andrea Stella.

Με τον Lando Norris να δέχεται επαφή στην εκκίνηση στην περιοχή του διαχύτη του από τον Nyck de Vries στο ξεκίνημα του αγώνα της Κυριακής στο Miami, ο Βρετανός έχανε περίπου δύο δέκατα στον γύρο σε ρυθμό από αυτό που θα μπορούσε να πετύχει. Πήρε την καρό σημαία από τη 17η θέση, και ο teammate του, Oscar Piastri, από τη 19η.

Μάλιστα, για τον Αυστραλό υπήρχαν οι σκέψεις να εγκαταλείψει, μιας και είχε θέμα με αυξημένες θερμοκρασίες στα φρένα του, αναγκαζόμενος να διαχειρίζεται το πώς φρενάρει έως ότου βρεθεί από τους μηχανικούς μια λύση για την αστοχία στο υδραυλικό σύστημα του brake-by-wire.

Με το κακό αποτέλεσμα στο Miami να έρχεται μετά από ένα ενθαρρυντικό 9-11 στο Μπακού, όπου η MCL60 πήρε ανανεωμένο πάτωμα, τα πράγματα στον πλανήτη Woking δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα.

Πάνω στο θέμα, ο Andrea Stella, επικεφαλής της ομάδας, σχολίασε: “Το βασικό μάθημα είναι πως μετά από ένα καλό αγώνα στο Μπακού από πλευράς ρυθμού, γυρίσαμε στην πραγματικότητα”.

“Οι πληροφορίες που πήραμε εδώ (στο Miami) θα μας βοηθήσουν να δούμε ποιες εξελικτικές οδοί θα πρέπει να διερευνηθούν, όπως τη βελτίωση του μονοθεσίου σε συνθήκες εκτός γκαζιού και εκτός φρένου”.

“Αυτή τη στιγμή, το μονοθέσιο δεν αποδίδει καλά στις συνθήκες αυτές. Σε πίστες σαν αυτή, περιορίζεται πάρα πολύ”.

Ο Ιταλός πρόσθεσε πως η μοναδική ευκαιρία της ομάδας του στο Miami για ένα καλό αποτέλεσμα θα μπορούσε να έρθει μόνο από κάποιο αυτοκίνητο ασφαλείας, το οποίο θα έφερνε διαφορετικές στρατηγικές στο προσκήνιο. Ο αγώνας των 57 γύρων όμως έγινε χωρίς εγκαταλείψεις ή κάποια κίτρινη σημαία.

“Θα θέλαμε σήμερα κάποια συμβάντα στον αγώνα μας, ένα αυτοκίνητο ασφαλείας ή κάτι τέτοιο, αλλά τίποτα δεν συνέβη. Έτσι, οι περιορισμοί στην απόδοση δεν ήταν εφικτό να υπερβληθούν λόγω των περιστάσεων. Φεύγουμε με μηδέν βαθμούς”.

Ο Norris έδειχνε ιδιαίτερα απογοητευμένος στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα, σχολιάζοντας πως οι αδυναμίες της ομάδας του ξεγυμνώθηκαν απ’ το γεγονός πως καμία άλλη ομάδα πλην της AlphaTauri δεν υποαπέδωσε στο Miami την Κυριακή.

“Η πίστα δεν μας ταιριάζει, οι μεγάλες καμπές δεν μας ταιριάζουν, η θερμοκρασία δεν μας ταιριάζει, ούτε η επιφάνεια του οδοστρώματος. Υπήρξαν πολλές πλευρές που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό”.

“Κανείς επίσης δεν ήταν αργός αυτό το Σαββατοκύριακο. Ίσως οι AlphaTauri ήταν το μοναδικό άλλο αργό μονοθέσιο. Όλοι οι άλλοι ήταν αρκετά γρήγοροι”.

“Οι Alfa Romeo ήταν ταχύτατες, το ίδιο και οι Haas. Οι Alpine ήταν ακόμα πιο μπροστά. Δεν θα έλεγα πως απέχουμε πολύ από την κατάσταση στην οποία ήδη βρισκόμαστε, είναι απλά πως όλοι οι υπόλοιποι βελτιώθηκαν σημαντικά και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου, κατά τη γνώμη μου”.

Σχετικά με την επαφή που είχε με τον de Vries στον πρώτο γύρο, ο Norris δήλωσε: “Δεν γνωρίζω τί συνέβη. Απλά ένιωσα επαφή. Νομίζω πως φρέναρα λίγο αργά, οπότε άλλη φορά ίσως θα έπρεπε να προσπαθήσει να φρενάρει λίγο νωρίτερα. Δεν άλλαξε όμως αυτό την ημέρα μου”.

f1fan.gr