Στη συνέντευξη Τύπου του Indian Wells μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγο μετά τη δεύτερη σερί νίκη του στην Καλιφόρνια επί του Φρανσίς Τιάφο με 6-3, 6-3. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μίλησε για την απουσία του από το Top-10, για το backhand με το ένα χέρι, αλλά και για τη σύντομη επιστροφή παίκτη με one-handed backhand στη 10άδα.

“Είναι μέρος του ταξιδιού να είμαι εκτός του Top-10, δεν υπογράφεις κάποιο συμβόλαιο με τις κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη. Είμαι προετοιμασμένος γι’ αυτό, όπως και για κάθε πιθανή κατάσταση.

Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στην καριέρα μου, προσπαθώ να το αντιμετωπίσω όσο καλύτερα μπορώ. Έχω αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως μπορώ να είμαι εκεί και να διεκδικώ μεγάλους τίτλους, απλά τον τελευταίο καιρό δεν ήμουν στην καλύτερη αγωνιστική μου φόρμα.”

Για το backhand με το ένα χέρι, είπε: “Είναι ένα περίπλοκο χτύπημα και χρειάζεται χρόνο για να το αναπτύξεις σε έναν βαθμό που θα μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο όπλο. Πιστεύω πως πολλοί επιλέγουν το backhand με τα δυο χέρια για ευκολία.

Είναι πιο εύκολο να το μάθεις και να βασίζεσαι στο δεύτερο χέρι. Νιώθω πως το backhand με το ένα χέρι είναι το πιο όμορφο χτύπημα στο τένις, και είναι πιο δύσκολο να το μάθεις, όμως σε ανταμείβει, αφού με αυτό μπορείς να δημιουργήσεις περισσότερες ευκαιρίες.

Στα κορτ που η μπάλα αναπηδά ψηλά, όπως τα χωμάτινα, είναι ένα τεράστιο όπλο. Οπότε είναι ένα όμορφο χτύπημα, το οποίο αν καταφέρεις να το τελειοποιήσεις, μπορεί να γίνει και ένα πολύ δυνατό όπλο στους αγώνες.

Νιώθω πως είμαι μέρος των παικτών που συνεχίζουν έναν θρύλο, χρησιμοποιώντας μόνο το ένα χέρι. Αν δεν ήμουν εγώ, ο Γκριγκόρ, o Λορένζο και ο Ρισάρ, θα βλέπαμε ελάχιστα αυτό το χτύπημα στο Tour. Είναι της παλιάς σχολής, αλλά μπορούμε ακόμα να το βλέπουμε στο υψηλότερο επίπεδο, σύντομα και από παίκτες που θα είναι στο Top-10.”

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)



tennis24.gr