Το US Open, που αναμένεται να ξεκινήσει σε λιγότερο από ένα μήνα, θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αναθεώρησης βίντεο (Video Review Technology tennis), σε περιορισμένο αριθμό αγώνων, όπως ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα οι διοργανωτές μέσω του Associated Press, κάτι που θα συμβεί για 1η φορά σε major τουρνουά. 

Το VRT, το οποίο είναι διαφορετικό από το electronic eye-calling (που χρησιμοποιείται για το αν η μπάλα είναι εντός ή εκτός γραμμών), θα εγκατασταθεί σε 5 από τα συνολικά 17 courts: Arthur Ashe, Louis Armstrong, Grandstand, Court 5 και Court 17 και αμέσως μετά το τουρνουά θα μελετηθεί πριν αποφασιστεί αν η χρησιμοποίηση του επεκταθεί και το 2024. 

Έτσι οι παίκτες θα έχουν στη διάθεση τους 3 challenges ανά set, για περιπτώσεις όπως η διπλή αναπήδηση της μπάλας στο έδαφος, αν το σώμα του παίκτη έχει έρθει σε επαφή με την μπάλα ή αν έχει υπάρξει hindrance δηλαδή αν κάποιος παίκτης επηρέασε με κάποιο τρόπο τον αντίπαλό του. Σε περίπτωση που ο παίκτης δικαιωθεί στο challenge τότε θα έχουν ένα έξτρα challenge σε ένα πιθανό tie-break. 

Έτσι για μια ακόμη φορά το US Open κάνει το πρώτο βήμα σε ότι αφορά την εξέλιξη του αθλήματος, καθώς ήταν το πρώτο slam στο οποίο χρησιμοποιήθηκε το electronic eye-calling (2006), ενώ ήταν και το πρώτο που χρησιμοποίησε το serve clock των 25 δευτερολέπτων. 

Αυτό που απομένει είναι να δούμε αν και το video review θα έχει την ίδια επιτυχία προκειμένου να κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο δίκαιο και τη δουλειά των διαιτητών ακόμα πιο εύκολη. 




tennis24.gr