Βέβαιος δηλώνει ο Sergio Perez για την υποστήριξη του Max Verstappen στη μάχη του με τον Lewis Hamilton για τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών της Formula 1.

Το Interlagos ήταν πέρυσι το σκηνικό εμφύλιας διαμάχης στη Red Bull, με τον Verstappen να αρνείται έντονα στον ασύρματο να αφήσει τον Perez να προσπεράσει για επιπλέον βαθμούς. Μια αντίστοιχη κατάσταση φέτος μπορεί να αποβεί κρίσιμη, καθώς ο Μεξικάνος βρίσκεται μόλις 20 βαθμούς μακριά από τον Lewis Hamilton στη βαθμολογία, με τρεις αγώνες και ένα sprint να απομένουν.

Η Red Bull δεν έχει ποτέ πετύχει το 1-2 στο Πρωτάθλημα Οδηγών στο παρελθόν, παρά την κυριαρχία της στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, και ένα τέτοιο επίτευγμα, αν και όχι απαραίτητο, σίγουρα θα ήταν ευχάριστο για την ομάδα. Συζήτηση σχετική δε φαίνεται να έχει γίνει βέβαια, κατά παραδοχή του ίδιου του Perez, ο οποίος ακούγεται απλά αισιόδοξος.

«Δεν το έχουμε σκεφτεί. Αλλά νομίζω ότι αν προκύψει τέτοια κατάσταση, είμαι σίγουρος ότι θα έχω υποστήριξη από τον Max.»

Πάντως, ήδη από την ασαφή απάντηση του Verstappen, ο Perez ίσως να πρέπει να ανησυχεί παραπάνω.

«Στην τελική, δεν πιστεύω ότι θα πρέπει πάντα να με απασχολεί, το να πάρω τους βαθμούς. Αλλά έχω εμπιστοσύνη στον Checo ότι θα μείνει μπροστά επειδή πιστεύω ότι, κατά μέσο όρο, έχουμε το ταχύτερο μονοθέσιο,» δήλωσε ο Ολλανδός.

«Και νομίζω επίσης την προηγούμενη χρονιά δε συζητήθηκε καλά πριν μπούμε στο αγωνιστικό τριήμερο. Αλλά ας ελπίσουμε απλά ότι δε θα βρεθούμε εκεί. Αυτή η κατάσταση πιστεύω είναι καλύτερη για όλους.»

Οπωσδήποτε όχι οι πιο ενθαρρυντικές δηλώσεις που θα μπορούσε να ακούσει ο Perez, αν και ομολογουμένως, το σημαντικότερο πρόβλημα που θα πρέπει να επιλύσει για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο ο δεύτερος οδηγός της Red Bull είναι το να βρίσκεται εξ’αρχής κοντά στον Verstappen για να ανταλλάξουν θέσεις, κάτι που σπάνια έχει συμβεί φέτος.

Στο Μεξικό, φάνηκε για λίγο ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, αλλά η υπόθεση κατέρρευσε με το χειρότερο τρόπο για τον Perez, που μετέτρεψε την εξαιρετική του εκκίνηση σε υπερβολικά φιλόδοξη απόπειρα για την πρωτοπορία και εν τέλει εγκατάλειψη στον πρώτο γύρο.

Ο οδηγός πάντως επιμένει ότι έρχεται στη Βραζιλία όντας πλήρως συγκεντρωμένος στον επόμενο αγώνα, έχοντας λάβει και δημόσια στήριξη από τον Christian Horner.

«Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να δείξω πόσο δυνατός είμαι πνευματικά και πως μπορώ να σκεφτώ ως αθλητής,» σχολίασε.

«Πάντα έχεις αυτού του είδους τις στιγμές, αλλά το σημαντικό είναι το πως τις ξεπερνάς και το πως ανακάμπτεις από αυτές.»

Πηγή: motorsport.com


f1fan.gr