Τον καλύτερο τενίστα στον κόσμο τη φετινή χρονιά, χαρακτήρισε τον Γιάνικ Σίνερ ο Κάρλος Αλκαράθ ενόψει του μεταξύ τους ραντεβού το Σάββατο για τα ημιτελικά του BNP Paribas Open.

Ο 20χρονος Ισπανός, μετά τη σπουδαία εμφάνιση και νίκη επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον τρίτο προημιτελικό της Πέμπτης, θα αντιμετωπίσει τον αήττητο φέτος Ιταλό, με στόχο να παραμείνει στην υπεράσπιση του τίτλου του στο Indian Wells.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Γιάνικ Σίνερ πέτυχε την 16η συνεχόμενη νίκη του το 2024 επικρατώντας 6-3, 6-3 του Γίρι Λεχέτσκα και για δεύτερη σερί χρονιά θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του πρώτου ATP Masters 1000 της χρονιάς.

“Δεν ξέρω πως θα προσεγγίσω το ματς. Είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο αυτή τη στιγμή, δίχως αμφιβολία. Παίζει απίστευτα. Δεν έχει ήττα φέτος. Πραγματικά τον απολαμβάνω να παίζει. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα” είπε χαρακτηριστικά ο Αλκαράθ, μετά τη νίκη επί του Ζβέρεφ.

Στον σπουδαίο ημιτελικό του Σαββάτου, θα κριθεί και η 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μετά το τέλος του Indian Wells Masters.

Όποιος τενίστας πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό, θα εξασφαλίσει το Νο2 της ATP Rankings και θα παραμείνει γερά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αλκαράθ και Σίνερ θα αναμετρηθούν για 8η φορά στην καριέρα τους, με τον 22χρονο Ιταλό να προηγείται 4-3 στις νίκες, έχοντας κερδίσει τα δύο τελευταία ραντεβού τους σε Μαϊάμι και Πεκίνο το 2023.

Στο περσινό Indian Wells, ο Αλκαράθ είχε κερδίσει τον Σίνερ στους “4” της διοργάνωσης και στη συνέχεια κέρδισε και τον Μεντβέντεφ, κατακτώντας τον τίτλο.

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

 



tennis24.gr