Ο Ράφα Ναδάλ με νέο μήνυμα που ανάρτησε στα social media, τόνισε ότι νιώθει έτοιμος για την επιστροφή του στα courts, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν περιμένει τίποτα από τον εαυτό του προκειμένου να απολαύσει όσο μπορεί την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

“Είχα πάντα μια φοβία στο να κάνω ανακοινώσεις κι αυτό γιατί στο τέλος της ημέρας έχει περάσει ένας χρόνος χωρίς αγώνα και έκανα και μια επέμβαση στο ισχίο. Όμως αυτό που με ανησυχεί περισσότερο δεν είναι το ισχίο, είναι κάτι άλλο.”, είπε ο Ναδάλ.

“Νομίζω ότι είμαι έτοιμος, έχω εμπιστοσύνη και ελπίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά κι αυτό θα μου δώσει την ευκαιρία να διασκεδάσω στο court. Πάει πολύς καιρός οπότε πρώτα απ’ όλα ελπίζω να νιώθω ξανά αυτό το άγχος, την προσμονή, τον φόβο, τις αμφιβολίες.”

“Δεν περιμένω κάτι από τον εαυτό μου. Αυτή είναι η αλήθεια. Το να έχω την ικανότητα να μην έχω προσδοκίες από τον εαυτό μου, αυτές τις προσδοκίες που είχα σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Βρίσκομαι σε μια διαφορετική κατάσταση τώρα.”

“Έχω εσωτερικεύσει όλα όσα έχω περάσει στη ζωή μου, που είναι να απαιτώ από τον εαυτό μου τα μέγιστα. Τώρα, αυτό που πραγματικά ελπίζω είναι να είμαι σε θέση να μην το κάνω αυτό, να αποδεχτώ πως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα στην αρχή. Να δώσω στον εαυτό μου τον απαραίτητο χρόνο και να τον συγχωρέσω αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, που είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Να ξέρω πως μπορεί στο όχι τόσο μακρινό μέλλον τα πράγματα να αλλάξουν αν διατηρήσω αυτή την ελπίδα, το εργατικό πνεύμα και αν το σώμα μου ανταποκριθεί σε αυτό.”

Η επιστροφή του Ράφα Ναδάλ στην ενεργό δράση θα γίνει στο τουρνουά του Μπρισμπέιν το οποίο ξεκινάει στις 31 Δεκεμβρίου. 





tennis24.gr