Ο Fernando Alonso θεωρεί εαυτόν τυχερό που ζει και τρέχει στη F1 την ίδια εποχή με τον Adrian Newey, ακόμα και εάν οι δυο τους ποτέ δεν συνεργάστηκαν.

Ο CTO της Red Bull και κορυφαίος αεροδυναμιστής, Adrian Newey, θεωρείται μια από τις πιο διακεκριμένες τεχνικές προσωπικότητες που έχουν περάσει στην ιστορία της F1, έχοντας κατακτήσει συνολικά 10 Πρωταθλήματα Κατασκευαστών με μονοθέσια που σχεδίασε, σε τρεις μάλιστα διαφορετικές ομάδες (Williams, McLaren και Red Bull).

Αναφερόμενος στην πετυχημένη του καριέρα, νωρίτερα μέσα στο 2023, ο Newey είχε τονίσει πως το γεγονός ότι ο δρόμος του δεν διασταυρώθηκε ποτέ με τους Lewis Hamilton και Fernando Alonso, μαζί με το ότι ποτέ δεν σχεδίασε μονοθέσιο για τη Ferrari, ήταν από τις μεγαλύτερες “συναισθηματικές τύψεις” που είχε ο Βρετανός.

Μιλώντας στο “Beyond the Grid”, το podcast της F1, ο Newey δήλωσε συγκεκριμένα: “Το να δουλέψω με τον Fernando και τον Lewis θα ήταν εντυπωσιακό. Ποτέ όμως δεν συνέβη. Μερικές φορές είναι απλά θέμα περιστάσεων, έτσι έχουν τα πράγματα”.

Όταν η ίδια ερώτηση τέθηκε στον Alonso, αργότερα μέσα στη σεζόν, ο οδηγός της Aston Martin σχολίασε πως, και μόνο ότι η δική του περίοδος συνέπεσε με την περίοδο που βρίσκεται στο άθλημα ο Newey αποτελεί προνόμιο για τον ίδιο.

Εξακολουθεί, ωστόσο, ο 42χρονος να ελπίζει πως ίσως οι δυο τους συνεργαστούν κάποια μέρα, αν και στο παρελθόν ίσως έφτασαν κοντά σε αυτό.

“Είναι ένας θρύλος του αθλήματος”, σχολίασε ο Ισπανός. “Ήρθαμε πολύ κοντά στο να συνεργαστούμε κάποιες φορές, και μιλήσαμε για το ενδεχόμενο αυτό”.

Ο Alonso, που συχνά έχει συνδεθεί με μια πιθανή συνεργασία με τους Κόκκινους Ταύρους, συνέχισε το σχόλιό του λέγοντας: “Θυμάμαι όταν δημοσίευσε ένα βιβλίο, μερικά χρόνια πριν. Για την ισπανική αγορά, είχα το προνόμιο να γράψω τον πρόλογο”.

“Για μένα, είναι ένας απίστευτος άνθρωπος, και είμαι απίστευτα τυχερός που εργάστηκα στο ίδιο περιβάλλον μαζί του. Ακόμα και εάν ποτέ δεν συνεργαστήκαμε, χαίρομαι που ζω και τρέχω στην εποχή αυτή, την εποχή που ο Adrian Newey σχεδιάζει μονοθέσια της F1”.

“Εύχομαι μια μέρα να συνεργαστούμε…θα οδηγήσω τη Valkyrie (hypercar της Aston Martin που σχεδίασε ο Newey) και ίσως νιώσω κάτι από το έργο του αμέσως μόλις κάτσω μέσα. Αυτό θα με κάνει χαρούμενο”.

Όταν τέθηκε στον Ισπανό το ερώτημα ότι αν και νιώθει πολύ θερμά συναισθήματα για τον Newey, υπάρχουν μονοθέσια του Βρετανού που του κόστισαν σε πρωταθλήματα, ο Alonso απάντησε χαριτολογώντας: “Ο Newey ευθύνεται και για 19 οδηγούς μέσα σε δύο δεκαετίες που δεν κέρδισαν πρωταθλήματα”.


f1fan.gr